zaterdag, 29 juni 2019 14:23

The footprint challenge

Is jouw voetafdruk groter of kleiner dan die van de gemiddelde Nederlander?

We hebben het over de ecologische voetafdruk; de ruimte die nodig is voor onze levensstijl. De gemiddelde Nederlander heeft 5,9 hectare nodig en dat zijn bijna 8,5 voetbalvelden. Klinkt niet veel, maar als iedereen op de wereld zo zou leven, dan zijn er 3,5 aardbollen nodig… The Footprint Challenge daagt uit, prikkelt en inspireert om de voetafdruk te vergroenen. Kleine acties, groot verschil!

Stap 1

Doe de quickscan en ontdek hoe groot jouw voetafdruk is.

Deze test geeft inzicht in je huidige leefgewoontes en vraagt bijvoorbeeld naar hoe je je huis verwarmt, hoeveel vlees, vis en zuivel je in de week eet, of je aan recycling doet en hoe je binnen en buiten je vakantie van A naar B gaat.

Heb je alle vragen beantwoord, dan krijg je te zien hoeveel hectares je per jaar verbruikt. Door het aantal hectares te delen door 1.7 zie je hoeveel aardbollen er nodig zijn als iedereen zo zou leven als jij. Bovendien geeft de uitslag ook een handig overzicht van de verdeling van jouw voetafdruk. Zo weet je direct in welke categorie jouw grootste verbruik zit, en kun je bewuster keuzes maken om jouw voetafdruk te verkleinen.

Stap 2

Bedenk vervolgens hoe je jou footprint kleiner kunt maken. Probeer je hier een minimaal een jaar aan te houden.

Stap 3

Doe een jaar later weer de test. Is je Footprint verkleint?

PC met internet

• Elke vrijdag word er onder #FootprintFriday tip op Facebook en Twitter een tip gegeven.
  • Deze activiteit heeft betrekking op het duurzame ontwikkelingsdoel: Doel 13 Klimaatsverandering aanpakken
Lees 853 keer Laatst aangepast op woensdag, 16 september 2020 13:58

Buitenleven