Last Minute Box

Het is zaterdagochtend, en over een uurtje begint de opkomst. Onverhoopt wordt duidelijk dat de bedachte opkomst letterlijk of figuurlijk in het water is gevallen. Wat nu? Soms is het lastig om dan op het laatste moment een leuke uitdagende opkomst neer te zetten voor de scouts. Dan is het fijn om iets achter de hand te hebben.

Deze last minute box kan je helpen om dit voor elkaar te krijgen. Per activiteitengebied vind je een opkomst vullend programma in de vorm van een hoofdactiviteit en 1 of 2 kortere energizers. Je kan er zelf voor kiezen of je alle activiteiten wilt doen en in welke volgorde je dit wilt doen. Deze spellen hebben weinig tot geen extra materialen en/of voorbereiding nodig, en zijn daardoor gelijk uit te voeren. Wanneer het spel toch materialen nodig heeft, zijn deze benoemd in de benodigdhedenlijst onderaan het activiteitengebied. 

Hoewel deze box genoeg spellen bevat om meerdere opkomsten op deze manier te redden, dagen we jullie uit om zelf ook last minute opkomsten te bedenken. Neem hier aan het begin van het seizoen een avondje de tijd voor. Een beetje voorbereiding betaalt zich op deze manier later dubbel terug! Stop de uitwerking in een zelfgemaakte fysieke last minute box en voeg ze toe aan de activiteitenbank. Vermeld hierbij als tip dat het om een last minute opkomst gaat, dan help je anderen hier ook mee.  

Veel plezier en succes met de opkomsten!

Expressie.png

Expressie

Sport en Spel.png

Sport & Spel

Internationaal.png

Internationaal

Veilig en Gezond.png

Veilig & Gezond

Identiteit.png

Identiteit

Uitdagende Scouting Technieken.png

Uitdagende Scouting Technieken

Buitenleven.png

Buitenleven

Samenleving.png

Samenleving