zondag, 18 november 2018 14:34

Natuurlijk overleven

Voor deze activiteit hebben we een vrouwelijke wetenschapper als inspiratie gebruikt: Alletta Jacobs. Aletta Jacobs was de eerst vrouwelijke arts in Nederland. Met deze activiteit willen we vrouwen in de wetenschap stimuleren.

Tegenwoordig is de medische wereld zo ver dat als je hoofdpijn hebt, je gewoon een paracetamolletje neemt, en als je je been breekt, je een ambulance kunt bellen. In 1878 -het jaar waarin Aletta Jacobs haar artsexamen haalde- was dat wel anders. Tijdens deze activiteit kun je testen hoe goed je je -zonder moderne middelen- kunt redden in de natuur.

Maak een lijst met casussen, bijvoorbeeld:

• Jullie zijn een tocht aan het lopen in de bergen, wanneer er een steen verschuift en één roverscout onderuit gaat. Zijn been ligt in een vreemde stand en jullie hebben geen mobiel bereik. Speel deze situatie na; hoe red je je teamlid?
  • Je hebt keelpijn, hoe kun je de pijn verlichten?

Als je deze activiteit in het bos doet, gebruik je de dingen om je heen. Anders is het wel handig om van tevoren wat (primitieve) benodigdheden/hulpmiddelen (takken, planten) te verzamelen.

Eet geen dingen waarvan je niet zeker weet of ze giftig zijn!

Lees 92 keer Laatst aangepast op woensdag, 21 november 2018 09:06

Uitdagende ScoutingtechniekenVeilig & Gezond