Insignes, awards en badges

Scouting is niet alleen een leuke vrijetijdsbesteding, de jeugdleden leren er ook veel. Scouts doen op een ongedwongen manier ontzettend veel vaardigheden op. Om deze ontwikkeling zichtbaar te maken, kennen we insignes, awards en badges. De invulling ervan verschilt per speltak. In de activiteitenbank staan verschillende activiteiten die je zou kunnen gebruiken voor een insigne of badge. Hieronder staan voor de bevers en welpen een aantal voorbeelden gegeven.

Voor meer informatie over welke insignes, badges en awards er allemaal zijn en wat je jeugdleden ervoor moeten doen, klik op de "Lees meer ... " link onder de speltak.

Bij de ScoutShop kun je de insignes, badges en awards bestellen. Leuk om feestelijk uit te delen aan het eind van een opkomst.

Badges voor bevers

Beverbadges zijn een leuke manier om bevers te belonen voor hun inzet bij Scouting. Ze werken zo spelenderwijs aan hun ontwikkeling en ouders en leidinggevenden zien wat de kinderen gedaan en geleerd hebben.

De volgende beverbadges zijn er:

Lees meer ...

Insignes voor welpen

Elke opkomst leert een welp weer iets, soms ook door zijn rol als helper of gids. Om te laten zien dat je als welp veel leert, zijn er de vaardigheidsinsignes. De insignes zijn gebaseerd op de acht activiteitengebieden en de progressiematrix. Voor elk activiteitengebied is er minimaal één insigne beschikbaar.

Activiteitengebied Expressie:

Activiteitengebied Uitdagende scouting techniek:

Activiteitengebied Sport en Spel:

Activiteitengebied Buitenleven:

Activiteitengebied Identiteit:

Activiteitengebied Veilig en Gezond:

Activiteitengebid samenleving:

Acitiviteitengebied Internationaal:

Lees meer ...

Insignes en awards voor scouts

Scouts doen op een ongedwongen manier ontzettend veel vaardigheden op. Om de progressie zichtbaar te maken, kunnen scouts insignes, waterwerkdiploma's, een gouden wing en awards behalen.

Insignes:

Activiteitengebied: Sport en Spel

Acitviteitengebied: Uitdagende scoutingtechnieken:

Activiteitengebied: Identiteit

Activiteitengebied Internationaal

Activiteitengebied Buitenleven:

Activiteitengebied Expressie

Specialisatie insigne Artiest: Gangshow,

Awards:

Develepmend award

Nature award

Lees meer ...

Insignes, jaarbadges en awards voor explorers

In het Scoutingspel zit een doorlopende leerlijn, wat inhoudt dat er steeds verder gebouwd wordt op wat een scout al weet. Zo doen jeugdleden vaardigheden op die niet zo moeilijk lijken, omdat ze dit stapje voor stapje leren. Maar ongemerkt leren ze door de jaren heen dus heel veel. Ook explorers doen op een ongedwongen manier ontzettend veel vaardigheden op. Maar niet alles wat ze leren, hoeft ongemerkt te gaan. Om de persoonlijke groei van explorers zichtbaar te maken, kunnen ze werken aan jaarbadges, insignes en awards.

Lees meer ...

Uitdagingenbadge en awards voor roverscouts

Bij de roverscouts wordt niet met insignes gewerkt, maar met een badge. Deze badge bestaat uit drie delen, die staan voor de drie uitdagingen die roverscouts tijdens hun periode bij deze speltak aangaan. De uitdagingen worden door de roverscouts zelf gekozen en vormen de kern van het roverscoutsprogramma.

Lees meer ...

Mijn Scouting

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen