MKI 0001 MKI 0002b MKI 0003 MKI 0004b MKI 0005

Uitdagingenbadge en partenza-dasring voor roverscouts

Bij de roverscouts wordt niet met insignes gewerkt, maar met één badge. Deze badge bestaat wel uit drie delen, die staan voor de drie uitdagingen die roverscouts tijdens hun periode bij deze speltak aangaan. De uitdagingen worden door de roverscouts zelf gekozen en vormen de kern van het roverscoutsprogramma.

Opbouw van het roverscoutsprogramma

Neer weten over het programma kijk dan op roverscouts.scouting.nl of bekijk de routekaart roverscouts.

Fase 1 Proloog = drie uitdagingen kiezen.

Fase 2 Traject = uitvoeren van de drie uitdagingen

Voor het uitvoeren van de eerst uitdaging die je af hebt krijg je badge deel 1, tweede uitdaging af is badge deel 2, en bij je 3e uitdaging af krijg je badge deel 3.
Linkjes naar de ScoutShop badge en de uitdagingcertificaten OUDE LINK NOG NIET OP NIEUWE SITE (onderaan de pagina).

MKI 0136 198x170

Fase 3 Epiloog = roverscoutsperiode, en tevens de periode als jeugdlid, wordt afgesloten met een eindceremonie: de Partenza

Als roverscouts de Partenza hebben gedaan, ontvangen zij een speciale Partenza-dasring en -certificaat.

MKI 0137 354x128

Waterwerkdiploma’s en gouden wing

Explorers kunnen naast de jaarbages en insignes diverse waterwerkdiploma’s OUDE LINK NOG NIET OP NIEUW SITE halen. Niet alleen voor het roeien en zeilen, maar bijvoorbeeld ook voor het varen met een buitenboordmotor. Explorers van luchtgroepen kunnen aan de slag met het behalen van de gouden wing. De ene site heeft gokautomaat spelen gebaseerd op stripfiguren met een licentie, terwijl andere geautomatiseerde versies van meer traditionele casinospellen hebben. Om een gouden wing te kunnen halen, moeten explorers wat weten over lijnbestuurd motorvliegen of modelzweefvliegen. Een instructeur die door Scouting Nederland is aangewezen, beoordeelt of een explorer in aanmerking komt voor de gouden wing.

MKI 0120 B