donderdag, 04 april 2024 15:55

Spelen met waardeloos materiaal

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Als kind in Zuid-Afrika ben je heel creatief in het maken van speelgoed en gebruiksvoorwerpen van waardeloos materiaal. Je ouders hebben vaak geen geld om speelgoed te kopen. Daarom maak je het maar zelf.

Beschrijving van de activiteit

Als kind in Zuid-Afrika ben je heel creatief in het maken van speelgoed en gebruiksvoorwerpen van waardeloos materiaal. Je ouders hebben vaak geen geld om speelgoed te kopen. Daarom maak je het maar zelf. Je wordt heel creatief, alles wat je vindt of krijgt kun je gebruiken: bananenbladeren, gras, rubber, blik, ijzerdraad en andere materialen, die je in Nederland weggooit. Je vindt hier een aantal ideeën, die je ook in Nederland kunt uitvoeren. Het speelgoed wordt grotendeels gemaakt van waardeloos materiaal. Door hiermee te spelen ervaar je, dat je leeftijdsgenootjes elders op de wereld minder luxe gewend zijn. En dat het zelf maken van je eigen speelgoed ook heel erg leuk kan zijn!

Speelgoed van blik

Vroeger maakten je grootouders en ouders ook speelgoed van blik, denk maar eens aan de spelen blikgooien en bliklopen. In Zuid-Afrika doe je als kind hele andere dingen met blik. Zij maken er bijvoorbeeld een kaarsenstandaard of een boeket bloemen van. Bij het bewerken van blik moet je goed opletten, dat je jezelf niet snijdt. Blik is heel scherp! En dat kan in Zuid-Afrika, maar ook in Nederland, gemene snijwonden opleveren.

Voorbeelden

Benodigd materiaal

Afhankelijk van wat je gaat maken

Veiligheid

Zorg ervoor dat je veilig met het blik en ijzerdraad omgaat. Zet voor de zekerheid een EHBO-trommel in de buurt.

Tips

.

Aanvullende informatie

Lees 261 keer Laatst aangepast op maandag, 01 april 2024 16:05
Log in om reacties te plaatsen