Ghana opkomst

Bij deze activiteit doen de jeugdleden verschillende spelen en activiteiten waarbij ze meer leren over Scouting wereldwijd en specifiek over Ghana. Er zijn verschillende activiteiten die je kunt doen.

Scouting is een wereldwijde beweging en daar horen internationale contacten en activiteiten bij. Scouting Nederland heeft hiervoor sinds maart 2010 een partnership met de Ghana Girl Guides Association (GGGA) en de Ghana Scout Association (GSA). Dit partnership biedt vijf jaar lang prachtige mogelijkheden voor uitwisselingen tussen Nederlandse en Ghanese Scouts en Guides.

Bij deze activiteit doen de jeugdleden verschillende spelen en activiteiten waarbij ze meer leren over Scouting wereldwijd en specifiek over Ghana. Er zijn verschillende activiteiten die je kunt doen, zoals:

1. Ghana multiple choice
  2. Ghanese maskers maken
  3. Ghanese koekjes maken
  4. Ghanese muziek
  5. Ghanese voetbal maken
  6. Achi (Ghanees boter kaas en eieren
  7. Wari
  8. Oware
  9. Hier of daar?
  10. Commando Ghana
  11. Stammenstrijd
  12. De Lama's in Ghana
  13. Potjikos (afrikaans koken)

De geheimen van Anansi in Hotsjietonia:

De geheimen van Anansi in de Jungle:

Zie individuele activiteiten.

• Kijk op: Partnership scouting om je aan te melden voor het Ghana in je Groep programma.
  • Maak er een soort hoeken spel van: in elke hoek van het lokaal een andere Ghana activiteit.
  • Begin de opkomst met een presentatie over Ghana, eventueel aangevuld met verhalen, sprookjes en mythes uit Ghana
  • Maak er een Ghana (groeps)dag/weekend van.
Lees 3423 keer Laatst aangepast op zaterdag, 08 juni 2019 22:08

Internationaal

15-30 min30 min - 1 uur2 - 3 uurhalve daghele dagmeerdere dagdelen / opkomsten

groepsactiviteit