Zoekresultaten (93)

Sorteer in oplopende volgorde...

Kunst maken zoals de Aboriginals in Australië dat doen.

Achi is een soort boter, kaas in eieren dat in Ghana ontstaan is en vooral door kinderen gespeeld wordt. Bij dit spel is het de bedoeling om stenen zo te plaatsen dat zij een rij vormen. Dit kan zowel horizontaal, verticaal als diagonaal zijn. 

Het vieren / herdenken van de verjaardag van Lord en Lady Baden-Powell.

Elke bever heeft een aantal bevertjes in een bepaalde kleur en het is de bedoeling dat hij/ zij deze naar de veilige beverburcht brengt. Dat is niet eenvoudig, omdat er een krokodil in de buurt zwemt. Deze activiteit hoort bij de Sterre Stroom badge en heeft betrekking op het Friends of the Forest verhaal van de Scouts Canada.

Op een feestelijke manier het nieuwe jaar in duiken in je clubhuis.

De bevers ontdekken, dat in China nieuwjaar in een andere periode van het jaar gevierd wordt. Met vuurwerk, maar ook met dansende draken.

Maak kennis met het Messengers of Peace netwerk . Maak een begin bij de bevers door ze het internationale aspect van Scouting te laten zien en hoe ook zij zich in kunnen zetten voor een betere wereld.

Zo snel mogelijk alle babykangaroes naar de overkant brengen. Dit spel past goed bij de Sterre Stroom badge.

Leren dat niet elk zeilboot er hetzelfde uitziet en maken kennis met modellen zeilboten uit andere landen.

De Buitenspeeldag vindt jaarlijks in het voorjaar plaats. De Buitenspeeldag is een initiatief van Nickelodeon en Jantje Beton met ondersteuning van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Met de Buitenspeeldag willen de initiatiefnemers kinderen stimuleren om vrij en avontuurlijk buiten te spelen. Het is van groot belang dat kinderen meer buitenspelen en sporten omdat het onder andere bijdraagt aan meer sociale contacten tussen kinderen en tieners onderling én de kansen vergroot op lichamelijke beweging. Niet alleen beleven kinderen aan buitenspelen volop vreugde en plezier, het levert ook een wezenlijke bijdrage aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind.

Pagina 1 van 10