Beverburcht

Elke bever heeft een aantal bevertjes in een bepaalde kleur en het is de bedoeling dat hij/ zij deze naar de veilige beverburcht brengt. Dat is niet eenvoudig, omdat er een krokodil in de buurt zwemt. Deze activiteit hoort bij de Sterre Stroom badge en heeft betrekking op het Friends of the Forest verhaal van de Scouts Canada.

Het speelveld heeft 2 cirkels: de binnenste cirkel is de veilige beverburcht en in de buitenste cirkel zwemt de krokodil (de tikker). Alle bevers zoeken een plekje buiten de 2 cirkels op waar ze hun bevertjes neerleggen. Vervolgens proberen ze deze bevertjes in de veilige beverburcht te krijgen door er steeds eentje mee te nemen en er naartoe te rennen. Wordt een bever getikt door de krokodil, dan moet hij/zij zijn bevertje afstaan en een nieuwe ophalen om het nog eens te proberen. De bever die de meeste bevertjes veilig in de beverburcht heeft gekregen, wint.

• Materiaal om 2 cirkels af te bakenen (touw, stoepkrijt,...).
  • Een x aantal bevertjes per bever in een eigen kleur (gebruik hiervoor bijvoorbeeld een afbeelding van een bever op gekleurd papier).
Lees 2406 keer Laatst aangepast op vrijdag, 22 maart 2019 19:06

InternationaalSport & Spel