zondag, 31 januari 2021 15:35

Van eiland naar eiland in Zuid Korea

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Handig en actief een parcours lopen (van het ene eiland naar het andere eiland).

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie bevers

Sterre en Steven zijn met hun boot langs de 3000 eilanden van Zuid Korea geweest. Dat was wel handig met hun boot. Ze hebben het soms ook over land gedaan. Dat ging via bruggetjes, loopplanken en springen. 

Thema introductie welpen

Bij de ruïne Emaarate kun je mooi de gehele jungle overzien. Chil heeft wel eens buiten de grenzen van de jungle gevlogen tot in Zuid Korea. Hij vertelt dat er in Zuid-Korea ongeveer 3000 eilanden zijn. Het heeft een subtropisch klimaat. In de winter is het 0 - 5 graden. In de zomer is het ongeveer 30 graden. In juni en juli regent het er veel, net als in de jungle. Het is niet alleen bos in deze jungle, maar er zijn ook veel eilanden. Daar zijn niet altijd bruggetjes. De dieren en Mowgli en Shanti weten toch wel hoe ze van het ene eiland naar het andere eiland komen.

De activiteit

Verspreid over de ruimte of buiten liggen eilanden, afgebakend door paaltjes en linten (met in- en uitgang) en/of kleinere eilandjes (hoepels). De bevers/welpen  gaan individueel van eiland naar eiland. Dat kan op verschillende manieren:

 • Stapstenen: aan het eind van een eiland liggen twee grote vellen papier of een krant. Als je met twee voeten op een krant staat, leg je de andere krant voor je, gaat daar op staan. Dan pak je de krant waar je net vandaan kwam, en legt die voor je. Daar kan je dan weer op stappen. Als je bij het nieuwe eiland bent, laat je krant daar liggen en loopt naar de andere kant van het eiland. 
 • Plank: aan het eind van een eiland ligt een plank. Die leg je tussen het eiland waar je op staat en het volgende eiland. Aan het begin van dat eiland laat je de plank liggen en loop je naar de andere kant van het eiland. 
 • Springen: soms is de afstand tussen twee eilanden zo klein, dat je kan springen
 • Stappaaltjes: op de grond staat de bovenkant van paaltjes getekend. Op een paaltje past precies een voet. Zo loop je voetje voor voetje naar het volgende eiland. 

Zo lopen ze heen en weer terug. Op die manier komt het materiaal ook weer aan de goede kant van het eiland te liggen voor de volgende bever/welp. 

Eventueel kunnen ze een stempel in een paspoort krijgen, als ze op een groot eiland zijn geweest. 

Als je ruimte hebt, kan je twee dezelfde routes maken. Dan kunnen twee bevers/welpen tegelijk hun route lopen.

Je kan ook de spelers van twee kanten laten komen. Misschien moeten ze dan wel op de ander wachten voor het materiaal (plank, krant enz.) dat ze nodig hebben. Je kan dan het materiaal aan twee kanten van het eiland neerleggen. Zo kunnen twee bevers/welpen tegelijk het spel spelen.

Variatie voor de welpen:

Op het ene eiland is het zomer. Aan het begin van dat eiland ligt een zonnebril. Die zet je op en loopt naar de andere kant van het eiland. Daar leg je de zonnebril weer neer. 

Op een ander eiland is het winter. Daar liggen aan het begin wanten. Die doe je aan en je doet ze aan de andere kant van het eiland weer uit. 

Op een ander eiland regent het. Daar ligt een paraplu. Die gebruik je en legt hem aan de andere kant van het eiland. 

Al dat materiaal komt op de terugweg weer op de goede plek te leggen voor de volgende welp. 

Benodigd materiaal

 • Paaltjes, linten, krijt, hoepels 
 • Eventueel stempels 
 • Variatie voor de welpen: zonnebril, paraplu, wanten

Veiligheid

 • Pas op met de plank. Let op dat andere bevers/welpen en leiding geen plank tegen hun hoofd krijgen. Zorg voor voldoende afstand tussen de actieve bever/welp en degenen die kijken.
 • Zorg voor een vlakke ondergrond bij de 'stappaaltjes'.

Tips

 • Maak de route niet te lang. Anders moeten de andere bevers/welpen zo lang wachten. 
 • Als je ruimte hebt, kan je twee dezelfde routes maken. Dan kunnen twee bevers/welpen tegelijk hun route lopen.
 • Je kan ook de spelers van twee kanten laten komen. Misschien moeten ze dan wel op de ander wachten voor het materiaal (plank, krant enz.) dat ze nodig hebben. Je kan dan het materiaal aan twee kanten van het eiland neerleggen. Zo kunnen twee bevers/welpen tegelijk het spel spelen.
 • Voor de welpen: als je dit spel buiten speelt, kan je grote eilanden maken. Eventueel kunnen de welpen dan korte opdrachten op het eiland doen.
 • Je kan er eventueel een wedstrijd van maken. Je hebt dan een stopwatch nodig.
Lees 966 keer Laatst aangepast op maandag, 08 maart 2021 16:22
Log in om reacties te plaatsen