Wat zit in in die E.H.B.O. doos

Naam activiteit

Wat zit er in die E.H.B.O. doos?

Om hulp te kunnen bieden heb je op sommige momenten bepaalde vaardigheden nodig. Op het vlak van EHBO is dit erg duidelijk. Met dit spel willen we suggesties bieden om spelenderwijs met EHBO bezig te zijn. We denken bij EHBO aan kleine ongelukjes waarmee een scout raad moet weten.

Neem een EHBO doos en haal één voor één de hele inhoud eruit en laat dit aan de scouts zien en noem ook duidelijk de naam van het voorwerp. Doe als alle voorwerpen getooond zijn, alles weer in de EHBO doos, doe deze dicht en begin het spel met de zin:
"In mijn EHBO doos zit ..." en dan noem je iets uit de EHBO wat er ook echt in zit. Geef de EHBO doos door naar de volgende en die begint ook weer met de zin "In mijn EHBO zit ...". Deze speler moet dan eerst opnoemen wat er in de EHBO doos van de voorganger zit en dan pas van zichzelf en geeft de EHBO doos verder door.

Het spel is een variant op: "Ik ga op vakantie en ik neem mee ...".

Gering

Een EHBO doos of koffer met oude EHBO materialen.

Tips algemeen

Samen met andere EHBO spelen kun je een soort hoekenspel maken, met in elke hoek een ander EHBO spel voor een themaopkomst.

Lees 3503 keer Laatst aangepast op zaterdag, 19 maart 2016 14:39

Veilig & Gezond