Zoekresultaten (37)

Sorteer in oplopende volgorde...

Elkaar leren kennen en leren respecteren in de groep terwijl we aantonen dat we allemaal anders maar ook gelijk zijn en nadenken over de manier waarop we onze eigen identiteit vormen.

Cultuur verschillen en verwachtingen die daar uit voort komen

Peil de sfeer in de groep, zorg dat iedereen even kort aan het woord kan komen en geef de Explorers de mogelijkheid om anoniem vragen te stellen.

Leg spelenderwijs uit dat niet iedereen in een hokje past en dat hokjesdenken juist voor problemen kan zorgen.

Explorers leren inzien dat het stereotypen hebben van mensen niet erg is, maar dat het gaat om hoe je ermee om gaat. Door er met zijn allen mee bezig te zijn en over te praten komt juist naar boven dat de manier waarop je met je stereotyperingen omgaat het verschil maakt.

Hoe leuk is het om tijdens Valentijn een kaartje te ontvangen? Stuur daarom eens met je groep kaartjes tijdens Valentijn.

Je gaat aan boord van de “Deer Valley Express” voor een treinrit van een week van Lissabon naar Moskou. Je reist in een slaapcoupé die je moet delen met drie andere mensen. Met welke drie van de volgende passagiers verkies je de coupé te delen?

Besef bij brengen over groepsdynamiek en verschillende eigenschappen binnen die groep.

Gender is een van die dingen die iedereen denkt te begrijpen, maar de meeste mensen doen dat niet. Gender is niet binair. Het is niet het een of het ander. In veel gevallen is het beide/en. Een beetje van dit, een vleugje van dat. Deze smakelijke kleine gids is bedoeld als een voorgerecht voor gender begrip. Het is oké als je na het lezen ervan hongerig bent naar meer. In feite, dat is het idee.

Gendersteriotypen benoemen en doorbreken.

Pagina 1 van 4