Zoekresultaten (42)

Sorteer in oplopende volgorde...

Elkaar leren kennen en leren respecteren in de groep terwijl we aantonen dat we allemaal anders maar ook gelijk zijn en nadenken over de manier waarop we onze eigen identiteit vormen.

Cultuur verschillen en verwachtingen die daar uit voort komen

Peil de sfeer in de groep, zorg dat iedereen even kort aan het woord kan komen en geef de Explorers de mogelijkheid om anoniem vragen te stellen.

Leg spelenderwijs uit dat niet iedereen in een hokje past en dat hokjesdenken juist voor problemen kan zorgen.

Jezelf en elkaar accepteren, ook de eigenschappen die misschien wat lastiger zijn.

Iedereen heeft leuke en minder leuke kanten. En we zijn allemaal uniek! Daarom vullen we elkaar mooi aan en zijn we een goed team. Als je jezelf en elkaar accepteert, kan iedereen zichzelf zijn. En dat voelt niet alleen goed, zo kun je elkaar ook het beste helpen.

Sommige kinderen hebben een papa en een mama – sommigen kinderen hebben twee mama’s. Sommige meisjes verkleden zich het liefst als prinses – sommige meisjes zijn graag piraat. Iedereen is een beetje anders en ook een beetje hetzelfde.

Explorers leren inzien dat het stereotypen hebben van mensen niet erg is, maar dat het gaat om hoe je ermee om gaat. Door er met zijn allen mee bezig te zijn en over te praten komt juist naar boven dat de manier waarop je met je stereotyperingen omgaat het verschil maakt.

Hoe leuk is het om tijdens Valentijn een kaartje te ontvangen? Stuur daarom eens met je groep kaartjes tijdens Valentijn.

Je gaat aan boord van de “Deer Valley Express” voor een treinrit van een week van Lissabon naar Moskou. Je reist in een slaapcoupé die je moet delen met drie andere mensen. Met welke drie van de volgende passagiers verkies je de coupé te delen?

Besef bij brengen over groepsdynamiek en verschillende eigenschappen binnen die groep.

Pagina 1 van 5