Zoekresultaten (88)

Sorteer in oplopende volgorde...

Omdat we de komende paar weken geen scouting opkomsten op de blokhut draaien hebben we een online scouting spel voor jullie gemaakt!

Scouts zich laten realiseren dat ze vooroordelen gebruiken.

Het doel van het spel is nog onbekend bij aanvang van het spel! Deelnemers weten niet dat het spel over vooroordelen gaat. Daarom heet het spel ‘Vliegtuigspel’. Het zogenaamde doel van het spel is: ‘een goede indeling van het vliegtuig bij elkaar puzzelen’. Dit spel is een leuke, lichtvoetige manier om in gesprek te zijn over vooroordelen!

Achi is een soort boter, kaas in eieren dat in Ghana ontstaan is en vooral door kinderen gespeeld wordt. Bij dit spel is het de bedoeling om stenen zo te plaatsen dat zij een rij vormen. Dit kan zowel horizontaal, verticaal als diagonaal zijn. Scouting Nederland is in 2010 een partnership aangegaan met Ghana. Vertel hier iets over voor het spel wordt gespeeld.

Cultuur verschillen en verwachtingen die daar uit voort komen

Aan de hand van verschillende extra bouwstenen kun je je eigen project in de klas of de jeugdbeweging uitbouwen. Liedjes, recepten, spelletjes, leeropdrachten en werkblaadjes, achtergrondinfo, ... aan jullie de keuze! Veel plezier en speel goed! Of in het Zuid- Afrikaans: geniet dit en lekker speel!

Het vieren / herdenken van de verjaardag van Lord en Lady Baden Powell.

Een familie band opbouwen met een eigen bedachte familielid.

Voorzie elkaar van leuke grappige bloemen, dieren of voorwerpen. Niet alleen het gezicht maar ook armen of benen.

Welpen leren door middel van een postenspel hoe het Scoutingspel gespeeld wordt in andere landen en wat welpen in andere landen belangrijk vinden voor hun leefomgeving.

De welpen leren dat niet elk zeilboot er hetzelfde uitziet en maken kennis met modellen zeilboten uit andere landen.

Pagina 1 van 9