woensdag, 13 maart 2024 15:58

Afrikaanse dieren besluipen

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Zo dicht mogelijk bij de lamp proberen te komen, zonder gezien te worden.

Beschrijving van de activiteit

In de natuur besluipen veel dieren hun prooi tot ze vlakbij zijn en dan slaan ze toe. Heel slim, anders moeten ze teveel sprinten of worden ze zelf weer een prooi. Onderstaand sluipspel is een variatie, die je als avondspel kunt gebruiken. Je zult merken dat sommige deelnemers hele creatieve technieken of oplossingen bedenken.

Je hangt de grote lamp in een boom met een fluitje erbij. Vier spelbegeleiders gaan in een cirkel op ongeveer 10 meter vanaf de lamp zitten. De 5e spelbegeleider blijft bij de startlijn. De deelnemers starten vanaf circa 30 meter van de grote lamp. Als ze in de buurt van de 4 spelbegeleiders komen, mogen deze met hun kleine zaklamp op ze schijnen en hun naam noemen. Is de naam correct, dan moeten ze terug naar de startlijn en anders mogen ze verder sluipen naar de lamp toe. Het spel is uit als iemand op het fluitje bij de grote lamp heeft geblazen. Je kunt dit spel gemakkelijk diverse malen herhalen. Je geeft als leiding aan of er gewisseld mag worden van kleding of schoenen door de deelnemers.

Variatiemogelijkheid

Een variatie die je overdag kunt spelen. Je zet ergens een stoel neer en hangt het fluitje eraan. Een aantal spelbegeleiders zit nu geblinddoekt om de stoel heen op een bepaalde afstand. De deelnemers sluipen dichterbij en proberen bij het fluitje te komen. De geblinddoekte spelbegeleiders wijzen in de richting, waar ze een geluid vandaan horen komen. Je let als niet geblinddoekte spelbegeleider op of ze in de goede richting wijzen en je stuurt de deelnemer dan terug. Als de richting niet goed was, dan laat je de deelnemer doorgaan naar het fluitje.

Benodigd materiaal

Een grote zaklantaarn, een fluitje en kleine zaklampen voor de spelbegeleiders

Tips

.

Aanvullende informatie

Lees 220 keer Laatst aangepast op woensdag, 13 maart 2024 16:10
Log in om reacties te plaatsen