vrijdag, 04 maart 2016 16:32

Zelf parfum maken van bloemblaadjes

Beoordeel dit item
(5 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De winter is voorbij. In de tuin van Rozemarijn en Professor Plof, zie je steeds meer bloemen. Je ruikt ze ook: hyacinten. De bevers gaan van (hyacinten)bloemblaadjes parfum maken.

Beschrijving van de activiteit

Deel 1: Geuren samenbrengen

Pluk de bloemblaadjes van hyacinten (of andere bloemen die lekker ruiken bijv. rozen of lavendel). Snijd de bloemen fijn. Doe de bloemen in een papieren koffiefilter of een papieren theefilter. Zet het filter in een kopje. Giet twee kopjes water over de bloemen tot ze onder water te staan. Dek de bovenkant van het filter af met een ander filter. Laat het één nachtje staan.

Je kunt het onder 1. genoemde samen met de bevers doen. Snijd zelf de bloemen. Als je het onder 1. genoemde thuis ook al hebt gedaan en je hebt dat een nacht laten staan, neem je dat mee naar de opkomst en kun je vervolgens ook samen met de bevers verder gaan met het onder 2 genoemde. Zo zijn de bevers betrokken bij deel 1 en deel 2.

Deel 2: Van geurmengsel naar parfum

Knijp - de volgende dag - het vocht uit het filter. Vang het op in een het kopje of een kommetje. Om de geur extra sterk te maken, kun je het water dat je uit het filter hebt geknepen eventjes koken. Daarna kun je het parfum in een (spuit)flesje doen. In bruine flesjes blijft het parfum langer goed.

Benodigd materiaal

  • Bloemblaadjes (bijv. van een hyacint, roos of lavendel, viooltjes)
  • Papieren koffie- of theefilter
  • Water
  • Kopje, kommetje
  • Kleine plastic (liefst bruine) flesjes

Tips

  • Wanneer je geen bloemblaadjes hebt, kun je ook een vanillestokje in het filter doen.
  • Om nog meer van de lente te ruiken en te zien, kun je met de bevers een wandeling door een park of langs tuinen met veel bloemen maken.
  • Als je verschillende soorten parfum hebt gemaakt, kan je daar een memory spel mee doen. (zie speltip geuren memory)
Lees 7407 keer Laatst aangepast op zondag, 28 oktober 2018 01:47
Log in om reacties te plaatsen