dinsdag, 17 november 2015 20:10

Sinterklaas inpak estafette

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

De bevers gaan op bezoek in het (in)pakhuis van Sinterklaas. Natuurlijk helpen ze graag een handje mee bij het inpakken van de cadeautjes.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie bevers

Het is Sinterklaastijd. Stuiter kijkt bij Noa in een prentenboek over Sinterklaas. Wat hebben Sinterklaas en zijn Pieten het druk! Het ziet er wel mooi uit, dat inpakhuis van Sinterklaas. Stuiter zou daar wel eens willen kijken. En een handje helpen.

De bevers gaan op bezoek in het (in)pakhuis van Sinterklaas. Natuurlijk helpen ze graag een handje mee bij het inpakken van de cadeautjes. De inpakken gebeurt aan de lopende band, waarbij alle pieten hun eigen taak hebben. De eerste groep zoekt mooie cadeautjes uit en brengt deze naar de inpaktafel. Bij de inpaktafel staat de tweede groep klaar om de cadeautjes in te pakken. Zodra dat gebeurd is, gaat de derde groep pieten aan de slag. Zij brengen de cadeautjes naar de huizen en gooien zei n de juiste schoorsteen.

Speluitleg

Verdeel de groep in drieën. De eerste groep staat bij een hele berg cadeautjes. Je kunt van alles gebruiken als cadeau: een bal, stiften, stoepkrijt, wc rolletjes, lage melkpakken enz. Een voor een pakken zij een cadeautje en brengen die naar de inpaktafel. Uiteraard zonder het cadeautje te laten vallen!

De bevers uit de tweede groep pakken het cadeautje in met inpakpapier. Het hoeft niet heel netjes, maar er mag niks meer zichtbaar zijn van de in-te-pakken voorwerpen. En de verpakking moet natuurlijk wel goed blijven zitten tijdens het bezorgproces… Genoeg papier en plakband klaarleggen dus!

Zodra er een cadeautje ingepakt is, mag een bever uit de derde groep hem bezorgen. vanaf een afstandje wordt het pakje in de juiste schoorsteen gegooid.

Benodigd materiaal

 • Een hele berg fopcadeautjes
 • Inpakpapier
 • Plakband
 • Evt een schaar
 • Een grote kartonnen doos als schoorsteen

Tips

 • Je kunt afspreken dat zodra een bever aan de beurt is geweest, hij/zij aansluit bij het volgende groepje. Zo komen alle bevers overal een keer aan de beurt.
 • Je kunt de groep opsplitsen en in 2 ploegen tegen elkaar spelen
 • Het is handig om van tevoren het inpakpapier in stukken te knippen, zodat de bevers het alleen om het cadeautje hoeven te vouwen en vast te plakken
 • Om opstopping bij de inpaktafel te voorkomen kun je de afstand tussen de cadeautjes en de inpaktafel wat groter maken
 • Je kunt met banken een parcours maken zodat de bezorgpieten over de daken moeten lopen om de pakketjes te bezorgen.
 • Prentenboek: Sinterklaas, getekend door Charlotte Dematons.
Lees 4019 keer Laatst aangepast op zondag, 01 november 2020 11:56
Log in om reacties te plaatsen