maandag, 11 juli 2022 16:38

Hu tu tu tu

Tikspel uit Slovenië

Dit spel wordt meestal buiten op de weide gespeeld.

Scouts zijn verdeeld in twee gelijke groepen. Deze twee groepen hebben hun eigen territorium gescheiden door een lijn in het midden van de weide.

Beide groepen kiezen 1 persoon. Voordat deze persoon de scheidslijn overgaat moet hij diep ademhalen en na het overschrijden van de lijn moet hij woorden hu-tu-tu-tu herhalen zonder te ademen.

Zijn belangrijkste doel is om zoveel mensen van het rivaliserende leden mogelijk te maken. Als het hem lukt (zonder voor de tweede keer te ademen), komt hij terug op zijn helft met alle rivalen die hij heeft aangeraakt. Zo nee, of hij ademt in op de helft van de rivaal, dan wordt hij lid van het team van de rivaal.

Eerst probeert het ene team bij de tweede ronde het andere team. Dit gaat net zolang door totdat er een winnend team is.

geen

Lees 297 keer Laatst aangepast op maandag, 11 juli 2022 19:17