Zuid-Amerikaans weven

(1 Stem)

In Zuid-Amerikaanse landen dragen de mensen felgekleurde lappen stof, die ze zelf weven. De bevers gaan ook zelf weven. Deze activiteit past goed bij de Steven Stroom badge en de Sterren Storm badge.

Verzamel wol met hevige en vrolijke kleuren, typisch voor Peru. Iedere bever brengt een schoenendoos mee. Ga als volgt te werk: Laat draden iets langer dan de langste zijde van de doos afknippen en plak ze in de lengte over bovenkant van de doos vast. Je hebt nu een eenvoudig weefgetouw. Laat de bevers nu weven. Als naald gebruik je ijscostokjes waaraan je de draad met plakband vastplakt. Dan kan men weven en er is keuze genoeg. Bijvoorbeeld: 2 op 2 af of op en af weven.

Circa 20 minuten. Van te voren vraag je aan alle bevers een schoenendoos mee te nemen.

• Schoenendozen
  • IJsstokjes of dikke/grote naalden
  • Felgekleurde bollen wol
  • Scharen
  • Plakband

De bevers kunnen ook weven met repen stof, dat gaat vlugger.

Scharen zijn scherp. Gebruik wanneer mogelijk speciale kinderscharen zodat ze zich minder snel bezeren.

Lees 1883 keer Laatst aangepast op maandag, 03 december 2018 00:22

ExpressieInternationaal