maandag, 31 augustus 2015 02:00

Zuid-Amerikaans weven

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

In Zuid-Amerikaanse landen dragen de mensen felgekleurde lappen stof, die ze zelf weven. De bevers gaan ook zelf weven. Deze activiteit past goed bij de Steven Stroom badge en de Sterre Stroom badge.

Beschrijving van de activiteit

Stuiter kijkt in het fotoalbum van Sterre en Steven Stroom. Er is een foto waarop een apparaat staat met touwen en daardoor heel vrolijk gekleurde draden wol. "Wat is dat?", vraagt Stuiter. Sterre legt uit dat dat een weefgetouw is. In Peru weven mensen op die manier kleren en kleden met vrolijke kleuren. Sterre heeft niet zo'n weefgetouw, maar ze doet het op een andere manier. Ze wil het Stuiter wel leren.

Verzamel wol met hevige en vrolijke kleuren, typisch voor Peru. Iedere bever brengt een schoenendoos mee. Ga als volgt te werk: Laat draden iets langer dan de langste zijde van de doos afknippen en plak ze in de lengte over bovenkant van de doos vast. Je hebt nu een eenvoudig weefgetouw. Laat de bevers nu weven. Als naald gebruik je ijscostokjes waaraan je de draad met plakband vastplakt. Dan kan men weven en er is keuze genoeg. Bijvoorbeeld: 2 op 2 af of op en af weven.

Voorbereidingstijd

Circa 20 minuten. Van te voren vraag je aan alle bevers een schoenendoos mee te nemen.

Benodigd materiaal

  • Schoenendozen.
  • IJsstokjes of dikke/grote naalden.
  • Felgekleurde bollen wol.
  • Scharen.
  • Plakband.

Tips

  • De bevers kunnen ook weven met repen stof, dat gaat vlugger.

Veiligheid

  • Scharen zijn scherp. Gebruik wanneer mogelijk speciale kinderscharen zodat ze zich minder snel bezeren.
Lees 4635 keer Laatst aangepast op dinsdag, 29 september 2020 22:26
Log in om reacties te plaatsen