Zoekresultaten (86)

Sorteer in oplopende volgorde...

Omdat we de komende paar weken geen scouting opkomsten op de blokhut draaien hebben we een online scouting spel voor jullie gemaakt!

Achi is een soort boter, kaas in eieren dat in Ghana ontstaan is en vooral door kinderen gespeeld wordt. Bij dit spel is het de bedoeling om stenen zo te plaatsen dat zij een rij vormen. Dit kan zowel horizontaal, verticaal als diagonaal zijn. Scouting Nederland is in 2010 een partnership aangegaan met Ghana. Vertel hier iets over voor het spel wordt gespeeld.

Op 18 december vieren we de internationale dag van de migrant. Akela heeft een spel bedacht waardoor de welpen zich een beetje kunnen inleven in het leven van een vluchteling.

Ga samen met de jungle dieren naar Ghana en ontdek wat hier allemaal te beleven valt.

Scouting is een wereldwijde beweging en daar horen internationale contacten en activiteiten bij. Scouting Nederland heeft hiervoor sinds maart 2010 een partnership met de Ghana Girl Guides Association (GGGA) en de Ghana Scout Association (GSA). Dit partnership biedt vijf jaar lang prachtige mogelijkheden voor uitwisselingen tussen Nederlandse en Ghanese Scouts en Guides.

Scouting is een wereldwijde beweging en daar horen internationale contacten en activiteiten bij. Scouting Nederland heeft hiervoor sinds maart 2010 een partnership met de Ghana Girl Guides Association (GGGA) en de Ghana Scout Association (GSA). Dit partnership biedt vijf jaar lang prachtige mogelijkheden voor uitwisselingen tussen Nederlandse en Ghanese Scouts en Guides.

Scouting is een wereldwijde beweging en daar horen internationale contacten en activiteiten bij. Scouting Nederland heeft hiervoor sinds maart 2010 een partnership met de Ghana Girl Guides Association (GGGA) en de Ghana Scout Association (GSA). Dit partnership biedt vijf jaar lang prachtige mogelijkheden voor uitwisselingen tussen Nederlandse en Ghanese Scouts en Guides. Het wolvenhol is de plaats in de jungle waar men veilig is en aandacht besteed word aan de gezondheid. Omdat je niet kunt spelen/werken met een lege maag is dit de uitgelezen plaats om dus wat te eten te hebben. Tussen de spulletjes bij de Guha grotten vindt Shanti een vreemd stuk stof. Het lijkt wel een een oude pruik. Als zij het aan Mowgli laat ziet, barst hij in lachen uit. "Haha, dat lijkt wel zo'n ding waar de mensen hun vloer mee dweilen!" "Nee, hoor", zegt Jacala, "Dat is een stuk vacht van Hippo." Shanti kijkt Jacala verbaasd aan. "Hippo? Wie is dat?". Jacala legt Shanti uit dat Hippo een nijlpaard is dat in Ghana woont. Die had vroeger haar. Jacala begint, zoals altijd, enthousiast het verhaal "Hoe Hippo zijn haar verloor" (zie bijlage) te vertellen.

Scouting is een wereldwijde beweging en daar horen internationale contacten en activiteiten bij. Scouting Nederland heeft hiervoor sinds maart 2010 een partnership met de Ghana Girl Guides Association (GGGA) en de Ghana Scout Association (GSA). Dit partnership biedt vijf jaar lang prachtige mogelijkheden voor uitwisselingen tussen Nederlandse en Ghanese Scouts en Guides. “Wie had er ook alweer die cassettebandjes?” Vraagt Shanti. “Die wat?”, antwoord Mor. “Dat zijn van die kleine plastic doosjes waar een lint in zit”, zegt Shanti: “Daar kun je geluid op opslaan. Ik ken wel iemand in het dorp die een cassettespeler heeft, dan kunnen we luisteren wat erop staat.” “Dat lijkt me erg interessant”, zegt Mowgli: “Ik denk dat Kaa ze in zijn staart heeft”. Wanneer ze de bandjes afspelen horen ze allemaal geluiden die van een hele drukke markt af komen.

Aan de hand van verschillende extra bouwstenen kun je je eigen project in de klas of de jeugdbeweging uitbouwen. Liedjes, recepten, spelletjes, leeropdrachten en werkblaadjes, achtergrondinfo, ... aan jullie de keuze! Veel plezier en speel goed! Of in het Zuid- Afrikaans: geniet dit en lekker speel!

Het vieren / herdenken van de verjaardag van Lord en Lady Baden Powell.

Pagina 1 van 9