donderdag, 04 april 2019 16:53

Rebbel, de roddel koningin

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Leer dat verhalen/roddels die je verteld verdraait kunnen worden. De bevers gaan er achter komen dat sommige verhalen/roddels anders zijn dan de "waarheid".

Beschrijving van de activiteit

De leiding maakt een rij met pionnen met ongeveer 3 meter tussen elke pion. Elke bever gaat bij een pion staan. De voorste bever krijgt een zin (roddel uit Hotsjietonia) ingefluisterd door de leiding. Deze zin mag meerdere keren ingefluisterd worden bij de eerste persoon. Daarna fluistert de voorste bever deze zin door aan de volgende enzovoort. De laatste bever spreekt de zin hardop uit. Waarschijnlijk is deze zin wat anders dan de oorspronkelijke zin die in het begin verteld werd.

Voorbeeld roddels

  • "Keet Kleur mocht van haar moeder Fleur eigenlijk niet zonder verfschort gaan knutselen, maar dit heeft ze stiekem toch gedaan. Per ongeluk heeft ze een druppel op haar broek geknoeid. Om dit minder opvallend te maken heeft ze heel haar broek onder gespetterd met rode verf. Fleur Kleur was daar achter gekomen en vond het een erg creatieve oplossing."
  • "Stuiter ging bij Rozemarijn langs, die tomatensoep aan het maken was. Rozemarijn vertelde aan Stuiter dat Professor Plof van plan in om een uitvinding te bedenken die de wereld zou verbeteren."
  • "Stanley Stekker is stiekem verliefd op Noa. Hij zou graag een keer met Noa naar de bioscoop willen, maar wat Stanley niet weet is dat Noa niet van de Bioscoop houdt. Noa vindt het veel gezelliger om lekker uit eten te gaan samen. Dus als Stanley kans wil maken moet hij Noa mee uit eten nemen."
  • "Sterre Stroom is op wereldreis geweest. Toen ze in Afrika was heeft ze heel veel dieren gezien. Het leukste dier vond ze de giraffe omdat die geen vlieg kwaad doen. maar het minst leuke dier vond ze de stokstaartjes omdat die haar nieuwe schoenen hadden gestolen."

Benodigd materiaal

Geen materiaal benodigd.

Lees 812 keer Laatst aangepast op donderdag, 18 juli 2019 20:22
Log in om reacties te plaatsen