maandag, 31 augustus 2015 02:00

Veilig & Gezond?

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Zowel tijdens de wekelijkse opkomsten als tijdens het zomerkamp komen er wel eens situaties voor die achteraf gezien toch niet zo prettig waren; situaties waarbij jouw veiligheid en die van de andere explorers in het gedrang waren. Soms terecht, Scouting is een plek waar, binnen goede kaders, risico's genomen moeten kunnen worden, maar soms ook onterecht. Want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Beschrijving van de activiteit

Tijdens je bijeenkomst, ga je dit spel spelen als een soort dominospel. Jij legt bijvoorbeeld een afbeelding van een fles bleekmiddel neer, je legt uit in welke situatie jij dat als onveilig hebt ervaren en na jouw uitleg legt de volgende explorer een andere passende tekening of plaatje neer. Ook deze explorer geeft de onveiligheid aan en zo verder.

Voorbereidingstijd

Verzamel in de week voorafgaand aan dat je dit spel wilt spelen allemaal plaatjes en tekeningen van situaties die onveilig kunnen zijn. Bijvoorbeeld een bus die zo scherp de bocht moet nemen dat de zogenaamde dode hoek bijna net zo groot is als de hele bus. Verzamel dus plaatjes en/of tekeningen van onveilige situaties en van producten op, in en rond het huis die ook als onveilig zijn te ervaren.

Benodigd materiaal

  • Plaatjes, tekeningen of foto's van onveilige situaties.

Tips

  • Je kunt dit spel uitbreiden door de explorers te laten vertellen hoe volgens hen de geschetste onveilige situatie veilig gemaakt kan worden.
Lees 2533 keer Laatst aangepast op zaterdag, 03 oktober 2020 14:17
Log in om reacties te plaatsen