maandag, 31 augustus 2015 02:00

Eet smakelijk!

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Dit spel heeft als doel om welpen nog bewuster te maken van wat zij eten op het kamp en hoe je op een speelse manier rekening kan houden met de schijf van vijf.

Beschrijving van de activiteit

Het zal Baloe toch niet gebeuren dat als hij enkele nachten in de buurt van Haveli overnacht en dat hij geen lekker eten heeft? Nee, Baloe zorgt er wel voor dat hij behalve heel lekkere, ook heel gezonde dingen eet. Natuurlijk zijn soms alle gezonde dingen niet altijd even lekker, maar als Baloe daarna iets mag eten wat hij echt nog lekkerder vindt, dan heeft hij daar geen problemen mee. Maar wacht eens even! Weet Baloe eigenlijk wel dat welpen altijd gezond eten?

Verzamel allerlei tijdschriften, kookbladen en folders van supermarkten en laat per nest de welpen het menu samenstellen voor een bepaalde dag tijdens het zomerkamp. Dus ontbijt, lunch en diner, zonder nog rekening te houden met de schijf van vijf. Laat de welpen de plaatjes uitscheuren of knippen en per maaltijd op een groot flipovervel plakken. Na een bepaalde tijd stoppen de nesten met het uitscheuren en opplakken en worden centraal de keuzes besproken. Laat vooral de welpen aan het woord over waarom zij bepaalde keuzes hebben gemaakt.

Leg als leiding uit waarom je bepaalde keuzes verstandig of onverstandig vindt en draag gelijk aan welke componentkeuze jij zou vervangen of aanvullen, waarmee en waarom.

Benodigd materiaal

  • Tijdschriften, kookbladen of reclamefolders van supermarkten, etc.
  • Flipovervel per nest.
  • Scharen.
  • Lijm.

Tips

  • Kies als leiding het leukste menu en ga dat tijdens een andere opkomst met alle welpen bereiden, waarbij nogmaals aandacht wordt besteedt aan de schijf van vijf.

Veiligheid

  • Eten tijdens een (zomer)kamp moet vooral fun zijn, maar wel uitermate veilig. Een verkeerd samengesteld menu kan dus gevolgen hebben die de algemene gesteldheid van de welpen en hun leiding aantasten. Wees daarvan bewust en handel daar naar.
Lees 2316 keer Laatst aangepast op zaterdag, 03 oktober 2020 14:14
Log in om reacties te plaatsen