Videoclips over vrijheid maken

Op een creatieve manier de deelnemers bewust maken van het begrip "vrijheid".

Er zijn veel verschillende muziekstromingen, zoals popmuziek, rap, R&B, smartlap, enz. In elke stroming komen protestliederen voor. Deze gaan bijvoorbeeld over oorlog en vrede maar ook over onderwerpen die daar nauw aan verwacht zijn, zoals zinloos geweld, angst, vooroordelen en discriminatie. Hieronder staan een paar voorbeelden van Human Rights top 10:

Laat iedere ploeg / groepje een songtekst uitkiezen en daarbij een videoclip maken. Voordat de jeugdleden daarmee aan de slag gaan, is het verstandig om de tekst van het liedje goed door te nemen. Wat wordt er precies mee bedoeld? De volledige teksten zijn ondermeer te vinden op www.lyrics.com. Je kunt de jeugdleden ook vragen zelf songteksten mee te nemen. De vertoning van de clips geeft aanleiding tot een goed gesprek.

• Verkleedspullen
  • Schmink
  • Videoapparatuur
  • Geluidsapparatuur
  • Songteksten

• Amnesty heeft met het muziekblad Oor een bijlage gemaakt met songteksten die aansluiten bij het onderwerp oorlog en vrede.
  • Het is ook mogelijk ze te draaien op een ouderavond.Voor meer infomatie over de scouting in de oorlog en het helpen bij de herdenking: Kijk op: scouting en herdenken.
  • Deze activiteit heeft betrekking op het duurzame ontwikkelingsdoel: Doel 16 Vrede, veiligheid en rechtvaardigheid.
Lees 1046 keer Laatst aangepast op dinsdag, 14 april 2020 11:39

Samenleving