zaterdag, 30 juli 2016 10:20

Levend stratego: In de Jungle

Beoordeel dit item
(5 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Aangepast versie met kaartjes in Jungle-thema met dank aan Sander Abbink van de Graaf Ottogroep uit Doetinchem.

Beschrijving van de activiteit

Probeer om ter eerst de vlag van het andere team te veroveren en terug in het eigen kamp te krijgen terwijl je eigen vlag er nog hangt.

Spelverloop

Verdeel de groep in 2 ploegen en laat ze hun eigen kamp kiezen op het terrein. Vraag ze om de vlag (persoon of stuk stof) te verstoppen in dit kamp. De vlag moet deels zichtbaar zijn en moet gedurende het hele spel op dezelfde plaats blijven liggen. Het doel van het spel is om de vlag van de tegenpartij te stelen en naar het eigen kamp te brengen terwijl de eigen vlag er nog hangt.De deelnemers lopen naar het kamp van het andere team om de vlag te zoeken. In elk kamp blijft één iemand zitten om kaartjes uit te delen (één aan elke teamlid). Op het kaartje staat een rang. Als een speler onderweg een speler van de andere ploeg tikt, (eventueel kan in plaats van tikken ook een das aan de broek gehangen worden en moet deze afgepakt worden) moeten ze beiden elkaars rang laten zien. De hoogste en sterkste wint en krijgt het kaartje van de verliezer. Die moet dus weer terug naar zijn kamp voor een nieuw kaartje. Bij gelijke rangen gebeurt er niets en kunnen ze weer verder op jacht. Op die manier kunnen deelnemers ervoor zorgen dat tegenstanders niet snel bij hen in het kamp komen. Gebeurt dit toch, dan krijgen de tegenstanders 10 seconden de tijd om de vlag te zoeken.De bom loopt rond maar mag zelf niemand aantikken. Wie deze aantikt, is hoogstwaarschijnlijk het kaartje kwijt want enkel de ‘mineur’ kan die persoon onschadelijk maken.

Speleinde

De groep die het snelst de vlag van het andere team in zijn eigen kamp krijgt, wint. Indien na één uur nog niemand de vlag vond, worden de punten van de afgenomen kaartjes geteld om een winnaar te weten.

Benodigd materiaal

  • Jungle-kaartjes (voor twee teams en voor drie teams) (alternatieve versie voor twee teams)
  • 2x Vlaggen
  • Afspanlint om de veilige zones te markeren + eventueel het volledige speelveld

Tips

  • Kies een uitdagend terrein waarop 2 kampen mogelijk zijn.
  • Tip van baloe: Plastificeer de kaartjes, zo gaan ze langer mee!)
  • Maak duidelijke spelregels en zorg dat de leiding de regels op voorhand kent
  • Baken eventueel het speelterrein af.
  • Voor andere versies van levend stratego, kijk je eens bij Levend stratego in de activiteitenbank.
Lees 9319 keer Laatst aangepast op maandag, 12 oktober 2020 22:25
Log in om reacties te plaatsen