woensdag, 12 juli 2023 10:48

Levend Stratego Efteling

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Tijdens dit bosspel krijgen de 2 ploegen de opdracht om als eerste de vlag van de tegenpartij te veroveren.

Beschrijving van de activiteit

Verdeel de groep in 2 ploegen en laat ze hun eigen kamp kiezen op het terrein. Vraag ze om de vlag (persoon of stuk stof) te verstoppen in dit kamp. De vlag moet deels zichtbaar zijn en moet gedurende het hele spel op dezelfde plaats blijven liggen. Het doel van het spel is om de vlag van de tegenpartij te stelen en naar het eigen kamp te brengen.

De deelnemers lopen naar het kamp van het andere team om de vlag te zoeken. In elk kamp blijft één iemand zitten om kaartjes uit te delen (één aan elke teamlid). Op het kaartje staat een rang. Als een speler onderweg een speler van de andere ploeg tikt, moeten ze beiden elkaars rang laten zien. De hoogste en sterkste wint en krijgt het kaartje van de verliezer. Die moet dus weer terug naar zijn kamp voor een nieuw kaartje. Bij gelijke rangen gebeurt er niets en kunnen ze weer verder op jacht. Op die manier kunnen deelnemers ervoor zorgen dat tegenstanders niet snel bij hen in het kamp komen. Gebeurt dit toch, dan krijgen de tegenstanders 10 seconden de tijd om de vlag te zoeken.

De bom loopt rond maar mag zelf niemand aantikken. Wie deze aantikt, is hoogstwaarschijnlijk het kaartje kwijt want enkel de ‘miner’ kan die persoon onschadelijk maken.

De regels zijn zoals elk Levend Stratego. Het hoogste nummer wint. In dit spel wint Klein Duimpje (1) het van Draak (10). Roodkapje (3) kan de Toverdrank verslaan (bom).

Benodigd materiaal

Kaartjes uit de bijlage. Printen op gekleurd en blanco papier om elk team duidelijk te maken. (bijlage volgt nog)

Aanvullende informatie

Lees 505 keer Laatst aangepast op donderdag, 13 juli 2023 10:01
Log in om reacties te plaatsen