zondag, 28 juli 2024 15:53

Jungle droomkaarten

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

In elke opkomst en bij elk kamp is het belangrijk om te zorgen voor voldoende rustmomenten. Het is goed om af en toe een kleine activiteit te bieden waarbij de welpen weer even bij zichzelf tot rust komen in zichzelf kunnen keren. Hierbij wat ideeën voor dat soort kleine activiteiten

Beschrijving van de activiteit

Korte begeleide rustmomenten om even rustig te worden. Laat de welpen lekker gaan liggen in het gras of binnen op kussens. Laat ze hun ogen sluiten en hun handen op hun buik leggen. Dan heel diep in en uit ademen. Lees de droomkaarten in rustig tempo voor. Door het luisteren naar jouw stem kan zo de rust in je groep komen.

Droomkaart 1: jungle

Je bent in de jungle en kijkt naar de bomen. Apen (thema figuur) springen van tak naar tak. Ze zijn super druk bezig. Laat ze maar lekker spelen. Adem rustig in en uit. Wat voel je als de apen (thema figuren) voorbij springen?

Droomkaart 2: Baloe

Je bent even Baloe. Bedenk dat het kamp voorbij is. Je maakt je klaar voor de winterslaap. Je kruipt in je holletje en maakt jezelf klein. Het is donker en knus om je heen. Je bent dicht bij jezelf en rust lekker uit. Adem rustig in en uit. Hoe voelt het om Baloe te zijn?

Droomkaart 3: Chil

Je bent even Chil. Als grote arend vlieg je omhoog. Je bent los van de grond. Hoe voelt het om zelf te vliegen? Als Chil verken je de omgeving uit de lucht. Waar zou jij naartoe willen vliegen? Adem rustig in en uit. Hoe voelt het om Chil te zijn?

Droomkaart 4: Mor

Bedenk dat je Mor zelf bent. Mor is trots en pronkt met zijn prachtige pauwenstaart. Hij loopt trots in het rond. Waar ben jij als Mor trots op? Laat jezelf zien. Adem rustig in en uit. Hoe voelt het om pauw te zijn?

Benodigd materiaal

Eventueel matjes om op te liggen

Tips

Bedenk extra droomkaarten. Voor elk Jungledier is wel een droomkaart te verzinnen

Aanvullende informatie

Lees 52 keer Laatst aangepast op zondag, 04 augustus 2024 11:13
Log in om reacties te plaatsen