zaterdag, 24 juli 2021 14:28

Levend mijnen vegen

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Een verborgen route lopen over een raster.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie bevers

Steven Stroom vertelt over een van de boottochten die hij met zijn zus Sterre heeft gemaakt. Het was een verre tocht, en op een dag was het weer bar en boos. Het waaide en het stormde en ze konden geen hand voor over zien. Gelukkig kon steven goed kompas lezen, zodat ze niet zouden verdwalen. Maar wat was dat? Er lagen allemaal brokstukken van een piratenschip in zee. Lukt het Sterre en Steven om de boot langs de brokstukken te varen, zonder ze te raken?

Thema introductie welpen

Het heeft gestormd en er ligt allemaal drifhout en oude vissersnetten voor de kust. Shanti neemt Mowgli mee het water op in een roeiboot van de vissers uit Haveli. Voordat ze dat gaan opruimen, doen ze eerst een spelletje. Shanti roeit, en Mowgli moet met een blinddoek om kiezen welke kant ze op gaan. Malchi is de scheidsrechter. Lukt het ze om aan de andere kant te komen, zonder de rommel te raken? 

De activiteit

Teken met krijt een raster vaan 6 x 6 over op de grond. De vakjes moeten groot genoeg zijn om erin te kunnen staan.

Teken nu met uitwisbare stift een route uit over het raster op een gelamineerde papieren variant. Je begint in de onderste rij en eindigt in de bovenste rij. Je mag vooruit, achteruit en zijwaarts gaan, maar niet schuin.

Laat iemand anders jouw route proberen te vinden. Hij of zij gaat bij “START” staan en gokt in welk vakje (van rij 6) de route begint, door er in te gaan staan.

Is het juist dan zeg je niks en mag de deelnemer gokken in welk vakje de route verder gaat.
Is het fout, dan maak je een gek geluid (plof) en dan mag iemand anders proberen.

De winnaar is degene die in rij 1 vanuit het juiste vakje naar de FINISH stapt.

De winnaar mag nu zelf een nieuwe route uittekenen.

Variatie:

Oefenen met windstreken: je begint in het 'zuiden' en de loper moet melden in welke richting er een stap gezet word voordat hij hem daadwerkelijk gaat zetten

Benodigd materiaal

Krijt

Raster afgedrukt en gelamineerd

White board marker

Lees 1755 keer Laatst aangepast op zondag, 06 februari 2022 10:50
Log in om reacties te plaatsen