zondag, 07 februari 2021 21:52

Bollen en vlaggenset (waterspel)

Samen met je groep materiaal maken om op je schip te gebruiken.

In sommige situaties hang je een bol of vlag op je schip, om aan te duiden dat er iets aan de hand is. Je kunt deze natuurlijk kopen, maar ook zelf maken. Dan is je schip weer klaar voor het vaarseizoen.

Ankerbol

Dit is een zwarte bol die je ophangt op een zichtbare plaats als je geankerd bent. Deze bol kun je ook maken door twee ronde schijven te maken van plaatmateriaal, die maak je zwart. Vervolgens maak je een snee tot het midden op beide schijven. Daarna kun je ze in elkaar schuiven.

Sleepbol

In een lange sleep kan het handig zijn om zichtbaar te zijn als schip dat gesleept wordt, je mag dan een gele bol voeren. Deze bol kun je op dezelfde manier maken als de ankerbol (maar dan geel verven).

Eigen vlag

In je stag mag je een eigen vlag of vaan voeren. Die kun je samenontwerpen… daar kan ook het zeilnummer of je afdelingsnummer in staan. De ontwerpen kun je eerst individueel maken en dan delen (eventueel via de webcam)

Bergkist

Deze spullen moet je natuurlijk ook opbergen. Je kunt daarom een scheepkist kopen of maken. Deze kun je vervolgens beschilderen of bestickeren in een zelf gekozen ontwerp wat ook bij de vlag past. Als je blanke lak over de verf doet blijft het beter zitten en beschadigd het minder snel.

• Plaatmateriaal
  • Verf (in elk geval zwart en geel)
  • Katoen of doek
  • Scheepskist
  • Lak (optioneel)

• Het ontwerpen kun je ook goed op afstand doen, je kunt je ontwerp voor de webcam houden.
Lees 139 keer Laatst aangepast op dinsdag, 09 februari 2021 10:21

Uitdagende Scoutingtechnieken