zondag, 02 mei 2021 16:49

Bootje varen

Laat een raderbootje zover mogelijk zelfstandig varen.

Sommige plekken van de Talaab poel zijn diep genoeg om een bootje te laten varen. Hoe ver kom jij met een bootje? Waterwelp of niet, deze opdracht kunnen alle welpen uitvoeren. Het bootje gaan jullie namelijk zelf maken. Bekijk het filmpje (zie tips) en maak een radarbootje van ijsstokjes, piepschuim en elastiekjes. Zijn de bootjes klaar? Dan is het tijd om de bootjes te testen. Wie van jullie horde kan zijn bootje de grootste afstand laten afleggen?

Bewijs

Maak een filmpje waarin te zien is dat het raderbootje wordt opgewonden en vervolgens langs een rolmaat een afstand in het water aflegt. Zorg dat de maten op de rolmaat goed zichtbaar zijn. Het filmpje mag niet worden bewerkt.

• Het bouwwerk mag alleen bestaan uit de hierboven beschreven materialen.
  • De afstand wordt gemeten vanaf het startpunt van de voorkant van het bootje tot het eindpunt van de achterkant van het bootje.
  • Laat het bootje starten bij het begin van de rolmaat.
  • Het bootje mag zich alleen door middel van het radarmechanisme door het water voortbewegen. Andere voortbewegingsmethode, zoals wind, zijn niet toegestaan.
  • De recordpoging mag alleen in stilstaand water worden uitgevoerd.
  • Bij een gelijke eindstand, wint de horde die als eerste het record instuurde.

• IJsstokjes
  • Piepschuim
  • Mesje
  • Lijm