maandag, 31 augustus 2015 02:00

Schoenen-memory

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Iedereen heeft andere schoenen. Maar zijn deze te herkennnen? Van wie is die schoen?

Beschrijving van de activiteit

Het is warm weer. De bewoners van Hotsjietonia zitten langs het water. Ze hebben hun schoenen uitgedaan en laten hun blote voeten in het koele water bungelen. De schoenen liggen bij elkaar op een grote hoop. Als iedereen weer naar huis wil gaan, zoekt ze hun schoenen uit die grote hoop. Een schoen is snel gevonden, maar waar is die andere? En sommige schoenen lijken op elkaar. Ze gaan elkaar helpen om die andere schoen te vinden.

Alle bevers zitten in een kring en doen 1 schoen uit, deze leggen ze in het midden. Dan leggen ze een theedoek over hun andere schoen. Dan kan het memorie beginnen omstebeurt mogen ze een schoen pakken uit het midden en een bever aanwijzen van wie ze denken dat die schoen is. Klopt het dan mogen ze de schoen achter zich neer zetten. Klopt het niet dan moet de schoen weer in het midden. Wie heeft er aan het einde van het spel de meeste schoenen achter zich staan?

Voorbereidingstijd

5 minuten om schoenen uit te trekken en theedoeken neer te leggen

Benodigd materiaal

  • Bevers met schoenen
  • Voor iedere bever 1 theedoek

Tips

  • Door de schoenen niet direct terug te geven blijft iedereen bij het spel betrokken.
  • Heb je niet genoeg theedoeken dan kun je de bevers ook op hun knieën laten zitten, maar dat houden ze niet zo heel lang vol.
Lees 3212 keer Laatst aangepast op zondag, 19 april 2020 13:36
Log in om reacties te plaatsen