woensdag, 07 oktober 2020 15:39

Levend stratego: Strijd der Mexicaanse indianen

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Dit spel is een variant op levend stratego in indianenthema.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie welpen

Vlak bij de de ruïne Emaarate woont de indianenstam: de Gonda's. Deze leven vredig met alle inwoners van de jungle. Maar het stamhoofd weet dat niet elke indianenstam in vrede leeft met de indianenstammen in de buurt. Hij weet dat vele stammen uit de jungle van Mexico lange tijd in vrede met elkaar leven. De Amuzgo, de Chatino en de Huave indianen hebben de strijdbijl opgegraven.

Het spel

  • De Amuzgo indianen (de rood linten) zijn boos op de Chatino indianen (de geel linten). Ze beschuldigen de Chatino er van hun vee gedood te hebben.
  • De Chatino indianen (de geel linten) zijn boos op de Huave indianen (de blauw linten). Ze beschuldigen de Huave indianen ervan hun mais gestolen te hebben
  • De Huave indianen (de blauw linten) zijn boos op de Amuzgo indianen (de rood linten). Ze beschuldigen de Amuzgo ervan iets in het water gedaan te hebben waardoor ze niet meer kunnen vissen.

De Indianen stammen zijn dus allemaal maar boos op één andere stam en mogen dus alleen die andere stam achtervolgen. Iedere stam wordt dus achtervolgd door een andere stam en achtervolgt zelf weer een derde stam.

De krijgers van elke stam proberen krijgers van de stam die zij achtervolgen uit te schakelen.

Dit doen ze door hen te tikken of door een lintje van de arm te nemen. De stam die het eerst een complete stam heeft uitgeroeid, of de stam die aan het einde van het spel de meeste krijgers over heeft, wordt winnaar.

Extra uitdaging:

Voor de oudere speltakken kun je er voor kiezen om ook een schat te laten bewaken.

Benodigd materiaal

  • Rode linten
  • Blauwe linten
  • Gele linten
Lees 1553 keer Laatst aangepast op maandag, 12 oktober 2020 22:24
Log in om reacties te plaatsen