woensdag, 16 december 2015 10:47

Nieuwjaarsborrel met kampvuur

Bij een echt nieuwjaarsborrel hoort natuurlijk een kampvuur, bij deze een paar tips hoe je je kampvuur nog onvergetelijker kan maken.

Onderstaand zijn 3 idee richtingen weergeven.

• Educatief
  • Kook iets bijzonders
  • Vorm

Educatief

Het maken van vuur is iets wat veel kinderen en ouders verleerd zijn. Op de instuif komen vaak ouders en broertjes en zusjes op bezoek. Gebruik je vuur om uit te leggen waar je het water plaatst, hoe je een vuur kan opbouwen en hoe je vuur aanmaakt als het hout nat is.

Kook iets bijzonders

Doe eens iets anders dan het standaard broodje bakken boven het houtvuur. Verzin iets creatiefs. Ga aan de gang me een pizza, maak een ‘oven’ gestookt op houtvuur. Of maak je eigen gluhwijn in een grote ketel boven het vuur (met kruiden e.d.).

De ouden tip is, pof popcorn boven het kampvuur in een zeepklopper (google en je vind zo waar je dit kan kopen).

Even wat popcorn mais erin en je kan net als met broodjes popcorn bakken boven het kampvuur.

Vorm

Maak van je kampvuur iets bijzonders, met nieuwjaar sluit je een oud jaar af. Verbrand symbolisch een 2015 van hout of maak je vuur in een bijzondere vorm.

• Ligt eraan wat je gaat doen, maar zeepkloppers zijn altijd handig en gaan lang mee (wel vuurvaste handschoenen gebruiken) en popcorn is altijd oke
  • Hout
  • Lucifers