zondag, 19 april 2020 12:22

Raksha wordt verwend

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Parfum maken voor de moeders met Moederdag.

Beschrijving van de activiteit

De welpen willen Raksha verwennen. Het is immers bijna Moederdag. Maar wat geef je je moeder nu? De welpen organiseren hun eigen vergadering op de raadrots. Een pootafdruk roept een van de welpen. Nee dat hebben we al gedaan. Een mooie stok dan? Die zijn er al genoeg in de jungle. Wat als we een lekkere geur voor haar maken? Dat is een goed idee. Laten we een parfum maken voor onze moeder!

Uitleg Parfum maken

Pluk bloemen en blaadjes die lekker ruiken. Rozenblaadjes en lavendelbloemen ruiken bijvoorbeeld heel sterk. Snijd de bloemen fijn. Je kunt ook een vanillestokje of kaneelstokje uit het keukenkastje pakken. Pak een koffiefilter, doe daar de bloemen e.d. in en zet dit in een kopje/potje. 

Giet dan water over de bloemen heen tot de ze onder water te staan. Dek de bovenkant van het koffiefilter af met nog een koffiefilter. Laat het één nachtje staan.

Pak de volgende dag het koffiefilter en knijp het vocht eruit. Om de geur extra sterk te maken, kun je het water dat je uit het filter hebt geknepen eventjes koken. Daarna kun je het parfum in een (spuit)flesje doen. Hmmm, dat ruikt lekker!

Benodigd materiaal

  • Geurende blaadjes/natuurproducten (lavendel, rozen, vanillestokjes, kaneelstokje)
  • Snijplank met mes
  • 2 koffiefilters per kind
  • Glazen potje
  • Spuitfles (optioneel)
  • Kookstel (optioneel)

Veiligheid

Let op bij het snijden van de bloemblaadjes en bij het eventueel koken van het water.

Lees 1047 keer Laatst aangepast op woensdag, 22 april 2020 12:08
Log in om reacties te plaatsen