zondag, 19 april 2020 12:32

Een mooie zakdoek voor moederdag

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Deze knutsel is bedacht voor moederdag tijdens de coronacrisis. Het is een eenvoudige knutsel die bevers zelf thuis kunnen maken. En wat hebben moeders op dit moment harder nodig dan een mooie zakdoek?!

Beschrijving van de activiteit

Themaverhaal

Stuiter en Keet Kleur zitten buiten in het zonnetje. Het is bijna moederdag, maar Keet weet nog niet wat ze voor haar moeder Fleur zal gaan maken. Een steen verven heeft ze vorig jaar al gedaan, en een doosje voor de sieraden het jaar ervoor. HATSJIE! niest Stuiter. Wel in je elleboog he?! Opeens weet Keet Kleur wat ze kan gaan maken: een mooi versierde zakdoek! Dat kan Fleur vast en zeker goed gebruiken. Keet zoekt snel wat witte zakdoeken en Stuiter haalt de taxtielstiften. Samen versieren ze de zakdoeken met mooie bloemetjes in alle kleuren van de regenboog. Dat kunnen de bevers vast ook! 

De activiteit

Denk na over welk formaat zakdoek je wil maken. Knip op basis van de maten daarvoor een rechthoek of vierkant.

Voor je aan de slag gaat met textielstiften bescherm je beter de tafel, want textielstiften tekenen gewoon door de stof. (Gebruik je de stiften op een t-shirt, steek dan een stuk karton binnen het shirt, zodat de andere kant ervan beschermd is.)

Ga aan de slag met de stiften. Maak een tekening, kleur ze in, schrijf tekst, … Het komt erop neer dat alles mag maar niks moet.

Eens je klaar ben moet je in vele gevallen de textielstiften nog fixeren door de tekening te strijken. Controleer hiervoor de instructies op de verpakking van de stiften.

Stik in sneltempo de randen van de zakdoek. Ben je niet zo handig met een naaimachine? Koop dan blanco kant-en-klare zakdoeken en ga hierop aan de slag.

Benodigd materiaal

  • Textielstiften
  • Blanke stof die is voorgewassen
  • Naaimachine
  • Naaigaren
  • Strijkijzer

Tips

  • Laat je bevers aan de slag gaan met textielstiften? Trek dan kleding aan die vuil mag worden of gebruik een short.
  • Als je geen textielstiften hebt, kun je ook gewone stiften gebruiken, maar dan blijft de versiering niet zo goed zitten na het wassen
  • Als je geen blanco zakdoeken hebt, kun je ook een box tissues versieren. Plak eerst wit papier op de doos van de tissues. Vervolgens kun je de doos mooi versieren met stiften, stempel en stickers. Zorg wel dat de bovenkant van de doos open blijft, zodat de tissues er nog uit kunnen.
  • Je kunt ook verder denken dan zakdoeken bijvoorbeeld kussen sloop, T-shirt enzovoort
Lees 1074 keer Laatst aangepast op woensdag, 22 april 2020 12:07
Log in om reacties te plaatsen