Starry, starry night

Deze activiteit heeft twee doelen: allereerst maak je op het plafond van je lokaal een levensecht sterrenhemel. Daarnaast werk je aan de aankleding van je lokaal.

Op het plafond van jullie lokaal ga je de sterrenhemel namaken. Je begint om een mooie sterrenkaart te zoeken. Welke sterrenhemel wil je op het plafond maken?

Dan ga je bedenken hoe je het gaat doen. Er zijn twee mogelijkheden: op je gebruikt kant en klaar lichtgevende sterren of je gebruikt glow-in-the dark of fluoricerende verf. Met de verf kun ben je veel vrijer en kun je ook verschillende groottes maken.

Vervolgens projecteer je de kaart op het plafond en teken je hem over. Dan is het tijd om te gaan verven of plakken (of een combinatie natuurlijk).

• Sterrenkaart
  • Beamer om kaart op plafond te projecteren
  • Lichtgevende verf of glow in the dark sterren en lijm

• Dit is een project waar je waarschijnlijk meer dan één opkomst mee bezig bent.
  • Het werkt het beste in een klein groepje. Met meer dan zes mensen loop je elkaar in de weg.
  • Op diverse rommelmarkten en vrijmarkten zijn de sterren vaak goedkoop te verkrijgen.

• Bedenk hoe je veilig op het plafond kunt werken
  • Overleg met de beheerder van het gebouw voor je begint
Lees 1234 keer Laatst aangepast op zondag, 15 september 2019 10:52

BuitenlevenExpressie