maandag, 31 augustus 2015 02:00

Doe iets goeds voor je omgeving

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Zorg voor vrede op aarde en begin bij je eigen omgeving door daar iets goeds voor te doen.

Beschrijving van de activiteit

Scouting is overal. Dat weten we natuurlijk al lang, net als dat scouts niet alleen verbonden zijn met elkaar, maar ook met de samenleving als geheel. Een scout wil “samen met anderen het goede zoeken en bevorderen”, binnen en buiten zijn groep. Scouts over de hele wereld zetten zich hiervoor in, van deelname aan locale acties tot het organiseren van grote (inter)nationale projecten. Doet jullie groep/speltak ook (mee aan) een actie of sociaal project? Meld jezelf dan aan op de site en deel het met scouts over de hele wereld!

Besteed binnen je eigen speltak aandacht je omgeving (volg de links) :

  • Zoek met bevers contact met een groep in een ander land en/of sluit je aan bij een locale actie en deel dit op de website.
  • Laat welpen spelenderwijs kennismaken met Messengers of Peace, doe mee met een regionaal initiatief en deel dit op de website.
  • Speel met scouts een uitdagend spel, moedig je scouts aan zichzelf aan te melden op de site en bedenk samen een actie om zelf te ondernemen.
  • Als explorer of roverscout, door een eigen actie of project te organiseren en bezoek/doe mee aan een actie in het buitenland.

Tips

  • Uiteraard leent dit zich ook uitstekend voor een groepsactiviteit.
Lees 3113 keer Laatst aangepast op vrijdag, 11 december 2020 16:58
Log in om reacties te plaatsen