Geld is niet altijd nodig

Scouts laten beseffen dat jij voor het verkrijgen van diverse dingen niet altijd direct geld nodig hebt, maar dat je door middel van ruilen ook allerlei zaken kunt verkrijgen. Verder hebben zij wat lef en verbeeldingskracht nodig om dit te realiseren.

Per ploeg krijgen de scouts eenzelfde voorwerp (bijv. een lucifer, ei of iets dergelijks, in ieder geval een voorwerp van kleine waarde). Met dit voorwerp gaan zij de omgeving in om het te ruilen tegen iets anders met als doel om uiteindelijk terug te komen met iets wat meer bruikbaar is, wat een grotere waarde heeft, etc. Je spreekt een tijd af die de ploeg heeft om dit te realiseren. Je kunt ook een bepaald doel stellen om het wat moeilijker te maken. Bijv. het uiteindelijke voorwerp waar ze mee terugkomen moet te gebruiken zijn op kamp.

Wie komt er uiteindelijk terug met een voorwerp wat het meest aansluit bij het einddoel? Geef wel aan de ploegen mee dat zij duidelijk hun dank uitspreken aan de mensen die meewerken aan hun ruilactie.

• Aantal dezelfde startvoorwerpen.

• Duidelijke uitleg.
  • Geef duidelijk aan dat zij hun waardering laten blijken aan degenen die mee willen werken.
Lees 1771 keer Laatst aangepast op dinsdag, 08 december 2020 14:35

Sport & Spel