maandag, 31 augustus 2015 02:00

Inkopen voor Haveli

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Het dorpje Haveli heeft veel koeien voor vlees en melk, fruit en hout uit de jungle, maar groente hebben ze zelf niet veel. Hiervoor zullen ze vlees en fruit moeten verkopen en met het gekregen geld moeten de inwoners groente kopen. Mowgli en Shanti gaan op pad, maar wegen door de jungle zijn nooit helemaal zonder gevaar.

Beschrijving van de activiteit

Op een groot veld is in een driehoek een behendigheidsparcours (a) uitgezet. Het parcours zijn de paden van de jungle. Punt 1 is Haveli, punt 2 is een dichtbij gelegen dorpje waar de welpen waren kunnen verkopen, puntje 3 is een plaatsje waar de welpen groente kunnen inkopen. Elk nest krijgt een stapel briefjes met daarop dingen die Haveli wil verkopen (melk, vlees, fruit, etc). Zij moeten 1 voor 1 het parcours afleggen. Op punt 2 ruilen zij hun waren om voor geld, in dorpje 3 kunnen zij met hun geld groente kopen (b), die zij vervolgens weer naar Haveli moeten brengen. Als iemand van het parcours af valt, zijn ze hun waren kwijt. Welk nest heeft aan het einde de meeste groente?

a. Denk aan een parcours waarbij de welpen in hoepels moeten spingen, over bankjes klimmen, onder netten door moeten kruipen etc.

b. Je kunt het moeilijker maken door de welpen te laten kiezen wat ze kopen en verkopen. Melk is bijvoorbeeld 2 munten waard en een stuk vlees 5 munten. Welke kaartjes willen ze dan mee? Hetzelfde kan je doen met de te kopen groente.

Benodigd materiaal

  • Briefjes met handelswaar.
  • Muntjes of nepgeld.
  • Spullen om een parcours op te zetten.

Tips

  • Als het parcours groot is kan je de volgende welp al laten rennen wanneer de 1e van het nest bij post 1 is.

Veiligheid

  • Zorg dat het parcours wel uitdagend is, maar niet gevaarlijk.
Lees 1737 keer Laatst aangepast op dinsdag, 08 december 2020 14:38
Log in om reacties te plaatsen