zondag, 01 oktober 2017 13:01

Bad-eendenspel

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Verzamelen van zoveel mogelijk bad-eenden / punten.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie bevers: Bij de boot van Sterre en Steven is een nest met jonge eendjes. De moedereend bewaakt het water rond het nest en de kleintjes goed. Ze probeert te voorkomen dat de jonge eendjes gestolen worden.

Thema introductie welpen: In de Talaab poel is een nest met jonge eendjes. De moedereend bewaakt het water rond het nest en de kleintjes goed. Ze probeert te voorkomen dat de jonge eendjes gestolen worden.

Opstelling

Midden op het veld staat een grote bak / bad gevuld met water, dit is de grote vijver. Hierin zwemmen veel baby (bad)eendjes, die worden bewaakt door moedereend (1 jeugdlid of leiding).
Daar omheen staan 4 (of evenveel als dat er teams zijn) kleinere bakken (=kleine kweekvijver), allemaal op gelijke afstand tot de grote bak

Het spel

Ronde 1: Elk team haalt water uit de grote bak / vijver om hun kleine 'vijver' te vullen met water. Dit gebeurt door middel van een estafette spel. De grote vijver word bewaakt door moedereend: eenmaal afgetikt door moedereend, mag je geen water naar je eigen vijver meenemen. Het team die als eerste de vijver vol genoeg heeft krijgt de meeste punten.

Ronde 2: Als het water in je eigen vijver op een bepaalde hoogte staat mag elk team baby (bad) eendjes, in estafettevorm, gaan 'stelen'. Aan deze eendjes zit een punten verdeling: hoe zeldzamer het eendje is hoe meer punten er aan vast zit. Moedereend wil natuurlijk alle eendjes bij elkaar houden en in de grote vijver.

Benodigd materiaal

  • 1 (groot / rond) zwembad gevuld met water
  • 4 teiltjes / speciekuipen/ voeten badjes
  • 4 plastic bekers (voor ronde 1)
  • Veel badeendjes, in diverse kleuren, van sommige kleuren meer als van andere kleuren

Veiligheid

Let op voor val-incidenten door mogelijk gladde ondergrond.

Tips

Vraag iedereen om zwemspullen aan te trekken of droge kleren mee te nemen.

Met dank aan Liselotte van Zuilichem van Scouting Bladel.

Lees 7681 keer Laatst aangepast op maandag, 24 mei 2021 17:04
Log in om reacties te plaatsen