zondag, 18 juni 2017 11:15

Mor's zomerse muurschildering

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Welpen gaan in de zomer waar het warm en heerlijk weer is op een creatieve manier aan de slag om een muurschildering te maken van de horde waar zij zelf onderdeel van uitmaken.

Beschrijving van de activiteit

Mang is een weekje met vakantie en heeft Mor gevraagd om even op zijn huisdieren te passen en de plantjes water te geven. Mor krijgt bij de eerste dag dat ze planten water aan het geven is een vreemd gevoel van binnen. Zonder Mang is het wel heel stil en koud in de grot. Nadat Mor de dieren heeft verzorgd en naar buiten wilt lopen komt ze Mowgli & Shanti tegen. Ze bedenkt zich geen moment en legt haar gevoel uit aan hen. Mor ziet het helemaal voor zich! Ze vraagt of Mowgli en Shanti haar mee willen helpen met het oppimpen van Mang’s huiskamer. Een mooie wandschildering van de welpen zou Mang fantastisch vinden om in zijn huiskamer te zien hangen! Aangezien het lekker weer is in de jungle gaat dat natuurlijk op een zomerse manier.

Ieder nest krijgt een groot wit doek. Deze hangen ze op of leggen ze neer net hoe creatief de welpen hiermee omgaan om de muurschildering te maken.  Om de muurschildering heel creatief en het een echt levendig kunstwerk te maken, is het de bedoeling dat de welpen elkaars silhouet gaan spuiten.  Hiervoor maken zij gebruik van de waterpistolen. Ieder nest heeft een waterpistool met daarin de kleur zwart.  Als alle silhouetten gespoten zijn mogen de welpen los gaan met de gevulde ballonnen. Deze moeten zij zelf vullen met de kleur naar keuze.  Het vullen van de ballonnen wordt gedaan door de welpen die niet bezig zijn met het silhouet. Als het silhouet klaar is wordt het waterpistool aan de welp gegeven waar het silhouet van gemaakt. Hij/zij gaat het silhouet van de volgende maken en zo verder tot iedereen geweest is.

Als alle silhouetten op het doek van het nest staan, gaan de welpen de gevulde verfballonnen op het doek gooien. Dit doen ze allemaal tegelijk zodat het echt een groepskunstwerk wordt. De waterballon wordt gevuld met klein beetje verf en dan bijgevuld met water. Vervolgens wordt de  ballon dichtgeknoopt en goed geschud.

Het eindigt natuurlijk met een watergevecht zodat alle welpen “schoon” naar huis gaan.

Benodigd materiaal

  • Groot wit doek waar alle welpen op passen (per nest).
  • Duikbril (per nest)
  • Waterverf
  • Waterpistolen
  • Waterballonnen
  • Emmers om de waterpistolen te vullen met een leuke kleur welke de welp zelf mag uitkiezen.
  • Water 

Veiligheid

  • Duikbril om de ogen te beschermen

Tips

  • Gebruik waterverf
  • Probeer welpen die eerder klaar zijn hun naam erbij te laten spuiten. 
  • Wanneer je het thema weglaat, kun je deze activiteit ook gebruiken bij scouts en explorers
Lees 2139 keer Laatst aangepast op donderdag, 15 februari 2018 11:24
Log in om reacties te plaatsen