donderdag, 11 mei 2017 22:23

Stammen battle

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Daag een andere stam (of meerder stammen) uit voor een wedstrijd!

Beschrijving van de activiteit

Bedenk een vette activiteit zoals fiets hem erin bij ter land ter zee en in de lucht, nodig een andere stam(men) uit en maak er een top activiteit van!

Voorbereiding – bedenk een activiteit

Ga met je stam samen zitten in groepjes, loop alle activiteiten na van ter land ter zee en in de lucht en bedenk welke jullie nou tof zouden vinden om zelf te doen. Wat heb je ervoor nodig en waar in de buurt is dat realiseerbaar.

Denk ook na welk type voertuig hiervoor nodig is en of er een hip thema bij te bedenken is. Elk groepje pitcht vervolgens het idee dat ze bedacht hebben en vervolgens wordt er gestemd om het beste idee.

Voorbereiding – nodig één of meerdere stammen uit

Benader vervolgens één of meerdere stammen uit je regio en daag ze op een creatieve manier uit voor een battle in jullie activiteit.

Uitvoering – bouw een voertuig

Vervolgens bouw je als stam natuurlijk jullie eigen ‘battle’-wagen. En natuurlijk gaat het niet alleen om de snelste en beste wagen, maar ook een creativiteit en aankleding.

Uitvoering – bouw een baan

De volgende stap is het bouwen van een baan waar de voertuigen overheen kunnen rijden. Natuurlijk is het het leukst om een ingewikkelde baan te maken, maar mocht je minder tijd hebben dan volstaat natuurlijk ook een mooie heuvel in de buurt.

Uitvoering – de Battle!

Vervolgens is het natuurlijk tijd voor de echte strijd, maak er een moeie dag of avond van, zorg voor publiek en natuurlijk een jury! Er is vast een bestuurslid van de regio of het land die als een echte Johan Flemminx een startschot wil geven.

Nasleep – Prijsuitreiking

Het hoogtepunt is natuurlijk de prijsuitreiking. Spuit een paar mooie voorwerpen goud, zet er een mooi bordje onder en laat ze uitreiken aan de snelste tijd, de creatiefste constructie of de wagen met de mooiste aankleding.

Nasleep – Opruimen, borrel en evaluatie

Natuurlijk ruim je gezamenlijk op en is er volgens tijd voor een evaluatie met een glaasje limonade..

Benodigd materiaal

  • flyers om andere stammen uit te dagen
  • materiaal voor een baan, hout, touw, pallets, etc
  • materiaal voor een voertuig, hout, schroeven, wielen, oude fiets, etc.
  • goud gespoten voorwerpen (prijzen)
  • drankjes voor de naborrel en evaluatie

Tips

Lees 2542 keer Laatst aangepast op donderdag, 18 mei 2017 08:36
Log in om reacties te plaatsen