Sieraden met kunsthars

Maak je eigen sieraden van kunsthars en bloemen.

Zoek de mooiste bloemen uit (liefst niet te groot). Maak een mal en giet hier kunsthars in, halverwege een bloem erin en dan afgieten met giethars. Een mal maak je vrij gemakkelijk van klei, goede giethars kan je op verschillende plaatsen op internet bestellen.
Gebruik “Giethars GHT” en niet bijvoorbeeld ‘2 componenten epoxy-hars’, want de laatste wordt te heet bij het uitharden (dat overleeft de bloem niet).

Koop vooraf de goede giethars, zoek vooral vooraf hier en daar op internet waar het goedkoop te krijgen is.

• Giethars GTS
  • Bloemen (liefst niet te grote).

Tips algemeen

• In plaats van bloemen kan je ook ingewikkeldere dingen in kunsthars maken, weet wel dat als het eenmaal is uitgehard je het er niet makkelijk meer uitkrijgt.
  • Wanneer gewerkt wordt met bloemen en dergelijke is deze activiteit geschikt voor het thema "Land" van de Nature Award.

• Pas op sommige giethars kan bij het uitharden heel warm worden, doe dus voorzichtig! Ook wordt het bij het uitharden heel hard, pas dus op dat je niet ergens morst waar het niet kan of waar het onhandig is.
Lees 1416 keer Laatst aangepast op donderdag, 15 oktober 2015 16:46

BuitenlevenExpressie