maandag, 31 augustus 2015 02:00

Rikki Tikki Tavi schrik zich rot van afval

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De welpen maken samen een verhaal over de avonturen van een blikje.

Beschrijving van de activiteit

Rikki-Tikki-Tavi komt al schreeuwend de Guha grotten (activiteitengebied Expressie) binnenrennen. Raksha schrikt op en vraagt wat er aan de hand is. Rikki vertelt dat, toen hij aan het drinken was in de rivier, hij iets raars langs heeft zien drijven. Rikki vertelt dat het er niet uitzag als een boomstam, maar ook niet als Jacala de krokodil of Oe de schildpad. Het was klein en rood. Rikki dacht dat het nog wel eens een colablikje kon zijn dat toeristen in Haveli in het water hadden gegooid.

De welpen gaan per nest, samen met Raksha en Rikki-Tikki-Tavi, verzinnen wat het blikje allemaal heeft meegemaakt. Wie heeft het blikje gekocht? Waar hebben ze hem gekocht, waar hebben ze hem leeg gedronken en wat is er daarna mee gebeurd? De welpen mogen nu om de beurt een zin maken over hoe het blikje in de rivier terecht is gekomen. Iedere welp moet op de vorige zin verhaaltechnisch aansluiten. 

Hierna wordt er door Raksha een nieuwe draai aan het verhaal gegeven. Stel, het verhaal was op de volgende manier begonnen: 'Een blikje cola staat zielig alleen in de winkel. Eindelijk komt er een kind met zijn moeder die het blikje koopt. Thuis blijft het blikje een tijdje in de kast staan. Dan gaat het mee op vakantie. Het is warm in de auto en de kinderen willen drinken. Op een parkeerplaats wordt het blikje leeggedronken en dan ...' Het verhaal moet nu goed aflopen, dat wil zeggen: het blikje komt niet in de jungle rivier terecht, maar krijgt een tweede leven. Wat beleeft het blikje dan?

Benodigd materiaal

  • Per nest pen en papier.
  • Een laptop met microfoon of iets dergelijks om het verhaal op te nemen.

Tips

Lees 3731 keer Laatst aangepast op donderdag, 10 februari 2022 19:28
Log in om reacties te plaatsen