zondag, 13 december 2015 09:08

Vredeslicht - Geef je vriendschap door

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Het Vredeslicht wordt jaarlijks ontstoken door een kind en daarna verspreid door kinderen over de hele wereld. Zo ontstaat er al meer dan 25 jaar vlak voor kerstmis vanuit dat ene kleine vlammetje een oceaan van licht. Voor even vormen die vlammetjes samen een vuurtoren, die in het donker ons de weg wijst naar de vrede. Ook duizenden scouts uit de hele wereld geven het licht in de tijd voor kerst aan elkaar doo

Beschrijving van de activiteit

De welpen zitten in een grote kring. Akela steekt in het midden van de kring een kaarsje aan en begint te zingen: "Make new friends, but keep the old. One is silver and the other gold!" Dan begint Akela te vertellen over het Vredeslicht (en vertaald eventueel wat hij net gezongen heeft). Dan geeft Akela het kaarsje aan de oudste welp. De welpen beginnen nu allemaal het liedje te zingen. Tijdens het zingen geven de welpen het kaarsje aan elkaar door, totdat het kaarsje weer terug is bij de oudste welp. Deze geeft het kaarsje weer terug aan Akela, die het op een veilige plek in een standaard zet. Het kaarsje blijft de hele opkomst branden.

Youtube filmpje van het liedje: https://youtu.be/Vop_oH8bukI

Meer over het Vredeslicht: http://www.vredeslicht.nl/

Benodigd materiaal

  • Een kaarsje
  • Een aansteker of lucifers
  • Een kraag voor het kaarsje zodat eventueel kaarsvet niet op de handen kan komen

Veiligheid

Zorg ervoor dat het kaarsje rustig wordt doorgegeven. De bedoeling is dat het kaarsje de gehele opkomst blijft branden. Laat het brandende kaarsje echter niet onbeheerd achter!

Tips

  • Begin na deze activiteit een kringsgesprek over vrede en vriendschap.
  • Deze activiteit heeft betrekking op het duurzame ontwikkelingsdoel: Doel 16 Vrede, veiligheid en rechtvaardigheid.

Aanvullende informatie

Lees 2361 keer Laatst aangepast op maandag, 13 november 2023 15:03
Log in om reacties te plaatsen