zondag, 12 november 2023 12:36

Multiculturele gerechten uitproberen met nieuwjaar en kerst

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Multiculturele Gerechten uitproberen 

Beschrijving van de activiteit

Er zijn in verschillende landen veel verschillende manieren dat men nieuw jaar viert. Ook met allemaal verschillende gerechten. Het idee is dat de explorers in groepjes van 2/3 een recept uitkiezen om te maken voor de Nieuwjaars of kerst viering. Hieronder zijn al een paar gerechten maar zoek vooral ook zelf naar iets leuks. Dit mag natuurlijk een Nederlands Nieuwjaars/kerst recept zijn maar moedig ze vooral ook aan om iets nieuws uit het buitenland te proberen. Je kan dit als avondopkomst organiseren maar je kan er ook iets langer de tijd voor nemen dat je bijvoorbeeld in de middag al eerder begint en dan samen kookt en eet en dan een soort van nieuwjaarsviering hebt.

In Nederland hebben ook verschillende tradities om te eten. Wij eten natuurlijk oliebollen , kniepertjes en rolletjes . Maar ook in de provincies hebben we verschillende tradities. Zo eten ze in Groningen spekkedikken . In Japan eten ze noedels want noedels staan centraal voor een lang leven . In Griekenland eten ze Vasilopita bij deze traditie word er een muntje in de taart gestopt. De deelnemer die het muntje vind mag rekenen op een voorspoedig nieuw jaar . In Italië (de streek rond Napels) maken ze strufoli. die lijken wel een beetje op onze oliebollen. Zo zie je maar dat er veel gelijkenissen kunnen zijn.

Benodigd materiaal

Verschilt per recept. Maar het is handig om een mogelijkheid tot koken/bakken te hebben. 

 

Veiligheid

Deze leeftijd weet vaak al redelijk veel van koken en bakken maar let vooral op bij de oven of het fornuis

Tips

Laat de Explores iets van te voren zelf een leuk recept uitzoeken om te maken en uit te werken met een klein verhaaltje erbij. 

Aanvullende informatie

Lees 195 keer Laatst aangepast op dinsdag, 12 december 2023 10:53
Log in om reacties te plaatsen