woensdag, 22 juni 2022 15:53

Bouw je sprookjeshuis

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Pionier je sprookjeshuis.

Beschrijving van de activiteit

Je hebt al een sprookjeshuwelijk (er zit als je thuiskomt een heks op de bank), maar nu ga je nog voor het sprookjeshuis. Wat is er nou beter dan een sprookjeshuis? Juist, een eigen gebouwd sprookjeshuis. Je gaat daarom een eigen kasteel pionieren (wat je ook als themadecoratie kan gebruiken). Denk hierbij aan de torens, misschien zelfs kantelen, en als je goed bezig bent zelfs een ophaalbrug. 

Het makkelijkste is om een vierkant of lange rechthoek te pionieren en die als basis te gebruiken. Je kan dan met kleinere balken kleine torentjes maken. Zo kan je met balken van 5 meter horizontaal, en 2 meter verticaal en 3 meter de diepte in een rechthoek op de grond maken. Je kan dan op 1 meter vanaf de zijkanten een extra 3 meter “plakken”. Je hebt nu een frame waar je in de hoek met 1 meter balken een torentje kan bouwen. Zie hieronder voor een snel voorbeeld met 1 uitgewerkte toren. Uiteraard moet dit dan op elk hoekpunt 

 

Benodigd materiaal

  • Pionier balken, heel veel pionier balken... 
  • Kilometers pionier touw voor meerdere groepen 

Veiligheid

  • Let op met in de hoogte werken met pionieren. Je wilt natuurlijk iets groots neerzetten, maar dat moet wel veilig gaan. Denk aan klimgerei bijvoorbeeld. 

Tips

Gaafste is dat ze dit ook daadwerkelijk gebruiken. Bijvoorbeeld als keuken of algemene ontmoetingsplaats voor een (sub)kamp. Of je gebruikt het in je toneel/thema!

Aanvullende informatie

Lees 644 keer Laatst aangepast op maandag, 04 juli 2022 18:02
Log in om reacties te plaatsen