zaterdag, 30 april 2022 16:01

Rust in de tent

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Na een drukke activiteit waarbij de kinderen oververhit zijn geraakt de kalmte weer terug te krijgen.

Beschrijving van de activiteit

Droomkaarten Korte begeleide rustmomenten om even rustig te worden. Laat de welpen lekker gaan liggen in het gras of binnen op kussens. Laat ze hun ogen sluiten en hun handen op hun buik leggen. Dan heel diep in en uit ademen. Lees de droomkaarten in rustig tempo voor. Door het luisteren naar jouw stem kan zo de rust in je groep komen.

Benodigd materiaal

Deze teksten: Je kunt ze op kaartje maken.

Droomkaart 1: jungle

Je bent in de jungle en kijkt naar de bomen. Apen (thema figuur) springen van tak naar tak. Ze zijn super druk bezig. Laat ze maar lekker spelen. Adem rustig in en uit. Wat voel je als de apen (thema figuren) voorbij springen?

Droomkaart 2: Baloe

Je bent even Baloe. Bedenk dat het kamp voorbij is. Je maakt je klaar voor de winterslaap. Je kruipt in je holletje en maakt jezelf klein. Het is donker en knus om je heen. Je bent dicht bij jezelf en rust lekker uit. Adem rustig in en uit. Hoe voelt het om Baloe te zijn?

Droomkaart 3: Chil

Je bent even Chil. Als grote arend vlieg je omhoog. Je bent los van de grond. Hoe voelt het om zelf te vliegen? Als Chil verken je de omgeving uit de lucht. Waar zou jij naartoe willen vliegen? Adem rustig in en uit. Hoe voelt het om Chil te zijn?

Droomkaart 4: Mor

Bedenk dat je Mor zelf bent. Mor is trots en pronkt met zijn prachtige pauwenstaart. Hij loopt trots in het rond. Waar ben jij als Mor trots op? Laat jezelf zien. Adem rustig in en uit. Hoe voelt het om pauw te zijn?

Andere rust-ideeën

  • De welpen zitten of liggen op het gras. Ogen dicht. Wat horen ze (het ruisen van de wind, de vogels), wat voelen ze (de warmte van de zon, de wind). Met hun ogen open kijken ze om zich heen naar de kleuren van de bomen, van de lucht, de wolken. Ze kunnen dit eventueel tekenen of in een collage verwerken. Of er later met elkaar over praten.
  • Uit scouting magazine onderdeel dit kan ik beter dan mijn ouders:

 nr 2 mei 2020- Yoga

Veiligheid

  • Als je je activiteiten afwisselt en bewust omgaat met in en ontspanning ontstaat er meer harmonie.
  • Kinderen die vaak als weermannetjes reageren. Deze kinderen voelen veel aan,  reageren op wat er in de groep speelt of zijn snel overprikkelt,  Ze hebben het over pijntjes, pesterijen of klieren zelf snel. Kortom deze weermannetjes hebben een signaalfunctie. Druk drukker drukst doen of niets doen is niet altijd de oplossing. Deze verpakte ontspanningsoefeningen is een leuk rustig spel met onverwachte belevenissen.

Tips

  • Wissel spanning en ontspanning af.
  • Kijk ook naar kinderYoga oefeningen. Kaarten met oefeningen erop werken als een reminder.  
Lees 862 keer Laatst aangepast op zondag, 15 mei 2022 10:17
Log in om reacties te plaatsen