dinsdag, 09 november 2021 14:38

Rare jongens... die blaadjes

(1 Stem)

Thema introductie voor welpen

Ikke scharrelt tussen de blaadjes bij de Talaab poel. Onderweg prikt hij allerlei bijzondere blaadjes aan zijn stekels. Na een tijdje komt hij vol met blaadjes het bos uit lopen. "Hé een blaadjes monster!" roept Shanti plagend. Ikke legt uit dat hij een verzameling is begonnen van mooie en bijzondere blaadjes.

De activiteit

In de herfst zie je niet alleen bladeren in prachtige herfstkleuren, er zijn ook hele rare blaadjes te vinden. Vaak is er dan een dier langs geweest:

Ga op onderzoek uit tussen de herfstbladeren naar blaadjes waar iets bijzonders aan te zien is.

Wat zou er met het blad gebeurd zijn?

Bevestig een ‘waslijn’ tussen 2 bomen. Hang met wasknijpers voorzichtig alle gevonden rare blaadjes aan de waslijn als tentoonstelling.

Een 'waslijn' gespannen tussen 2 bomen

Wasknijpers