zondag, 24 oktober 2021 14:03

Nacht van de nacht: Cultuur in de nachtelijke natuur

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Cultuur ervaren en organiseren in het donker.

Beschrijving van de activiteit

Organiseer voor de Nacht van de Nacht in het plaatselijke park een cultuur avond. Plaats op verschillende plekken in het park vuurkorven. Bij elke vuurkorf is er wat anders te beleven. Hier volgen enkele voorbeelden:

Dichters in het donker

Dol op poëzie? Organiseer een poëzieavond in het donker. Onder een warm dekentje bij het kampvuur geniet het publiek van prachtige gedichten over de duisternis.

Verhalen vertellen

Het donker is de uitgelezen plek voor spannende verhalen. Bijvoorbeeld voor legendes, mythes en sagen die zich afspelen bij jou in de omgeving.

Muziek

Vraag een muziekcombo, band of orkest om tijdens de Nacht van de Nacht een voorstelling in het duister te geven. Door in het donker muziek ten gehore te brengen, wordt het intenser beleefd. Het publiek reist mee naar de essentie en ervaart dat de klanken een eigen, haast magisch leven gaan leiden. Zelfs de stilte spreekt een eigen taal.

Theater

De duisternis heeft veel theaterproducenten geïnspireerd tot mooie theaterstukken. Benader een van de theatergezelschappen of toneelscholen bij jou in de buurt en vraag of ook zij tijdens de Nacht van de Nacht een voorstelling willen verzorgen

Benodigd materiaal

  • Meerdere vuurkorven, met hout
  • Vertellers, dichters en muzikanten voor bij de vuurkorven

Veiligheid

Zorg dat bij elke vuurkorf iemand staat die zicht met het vuur bezig houd. (vuur branden houden, zorgen dat niemand te dicht bij komt)

Tips

  • Een kop warme chocomelk maakt de activiteit compleet.
  • Bij het verhalen vertellen kan aansluitend een wandeltocht georganiseerd worden langs de mysterieuze plekjes.
Lees 775 keer Laatst aangepast op zondag, 24 oktober 2021 14:38
Log in om reacties te plaatsen